Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιστορικό ντοκιμαντέρ: Ο σιδηρόδρομος στην Πάτρα από το 1887- Απόψε στο COSMOTE TV

Ιστορικό ντοκιμαντέρ: Ο σιδηρόδρομος στη...

Αφηγητής και ο Νίκος Τζανάκος

 

“Από 1ης Οκτωβρίου του 1887 λειτουργεί σιδηρόδρομος από Πατρών εις Αθήνας”, αναφέρει η εφημερίδα της Πάτρας Φορολογούμενος.

Απόψε Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 21.00 στο COSMOTE TV HISTORY η εκπομπή «Καθρέπτης στο Χρόνο», παρουσιάζει ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, μια καταπληκτική δουλειά του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Θοδωρή Καζή, για την ιστορία και την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού Δικτύου στην Ελλάδα.

Σπάνιο, πολύτιμο και κυρίως πρωτοεμφανιζόμενο στις οθόνες υλικό, γυρίζει το χρόνο πίσω, σε εποχές που το αυτοκίνητο ήταν άγνωστη λέξη και οι δρόμοι μονοπάτια για άλογα και πεζούς. Το μόνο μέσο μεταφοράς στην ξηρά, μετά τα κάρα ήταν ο γνωστός ‘μουτζούρης’.

Μια ιστορική αναδρομή, η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους πατρινούς, αφού ξεκινά με την ιστορία της έλευσης και λειτουργίας του τραίνου στην Πάτρα, το 1897, την απόγνωση του Τρικούπη με τους πατρινούς, το λόγο που δημιουργήθηκαν δυο τερματικοί σταθμοί σε Άγιο Διονύσιο και Άγιο Ανδρέα, αναφέρεται στην πρόταση για υπόγεια σήραγγα κάτω από το Δασύλιο και πολλές άλλες ξεχασμένες ‘ιστορίες’. 

Αφηγητής σε ότι αφορά την παρουσία του σιδηροδρόμου στην Πάτρα, ο Νίκος Τζανάκος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις