Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών Μονάσων ΕΣΥ Αχαΐας για τη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΙΝΑ

Ο Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών Μονάσων ...

Για τη μετακίνηση αναισθησιολόγου όπως επισημαίνεται από το Νοσοκομείο Αιγίου, στο Ρό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μετακίνηση όπως αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, αναισθησιολόγου, από το Νοσοκοκομείο του Αιγίου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Η ΕΙΝΑ με ανακοίνωσή της το Σάββατο ενημέρωσε για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου Αιγίου την Δευτέρα 11/1 στις 12μμ και στάση εργασίας ιατρικού προσωπικού από τις 12μμ έως τις 3μμ. Ο Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών Μονάσων ΕΣΥ Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

"Με αφορμή την στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΙΝΑ για την μετακίνηση αναισθησιολόγου, από το νοσοκομείο του Αιγίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, επισημαίνουμε τα εξής.

Η Πολιτεία αλλά πρωτίστως οι λειτουργοί της υγείας, θα πρέπει να έχουμε ως σημείο αναφοράς τον ασθενή, τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας και κυρίως αυτόν που δεν μπορεί να προσφύγει στις ιδιωτικές δομές, αλλά βρίσκει καταφύγιο στη δημόσια υγεία.Βεβαίως μια τέτοια φιλοσοφία δεν μπορεί να λειτουργήσει με εξαθλιωμένους και κακά αμειβόμενους λειτουργούς της υγείας.
Είναι γνωστές οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν και στην χώρα μας λόγω του κορονοϊού.
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν είναι μόνο νοσοκομείο της Πάτρας, δεν είναι καν νοσοκομείο της Αχαΐας, αλλά τουλάχιστον όλης της δυτικής Ελλάδας.
Δυστυχώς λόγω της έλλειψης αποκέντρωσης στη δημόσια υγεία, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο λιμνάζουν πολλά και βαριά χειρουργεία.
Πολλοί συμπολίτες, αρκετοί και από την Αιγιάλεια περιμένουν εναγωνίως να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο του Ρίου.
Η ΕΙΝΑ πολύ πρόσφατα έχει καταγγείλει την καθυστέρηση πραγματοποίησης χειρουργικών επεμβάσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Το νοσοκομείο του Αγίου,  έχει τύχει και τυγχάνει με αποφάσεις της 6ης Υ.Πε, της συνδρομής από γιατρούς που μετακινήθηκαν από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Να θυμίσουμε τους συναδέλφους μας υγειονομικούς, νοσηλευτές και άλλους που μετακινήθηκαν οικειοθελώς, όχι σε μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων, αλλά από την Κρήτη στην Βόρεια Ελλάδα, για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους, αλλά κυρίως τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Τέλος ένα σωστό συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να ακούει όχι μόνο το στενά συντεχνιακό πρόβλημα, αλλά να αφουγκράζεται την ανάσα της ίδιας της κοινωνίας, που επιζητά ρεαλιστικές λύσεις.
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Μαζαράκης
Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Μάρκου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις