Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Eνίσχυση του Νοσοκομείου Αιγίου ζητά η Ποιοτική Αιγιάλεια

Eνίσχυση του Νοσοκομείου Αιγίου ζητά η Π...

Προτείνει ευρεία σύσκεψη φορέων

 

Η δημοτική παράταξη «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»  σε ανακοίνωσή της "καταδικάζει την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας από το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), εξαιτίας αποφάσεων που έχουν να κάνουν με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία. Κρίνει δε επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας σε περίοδο πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Κατά τα λεγόμενα του πλέον αρμόδιου επιστημονικού φορέα, του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, η απόφαση για μετακίνηση μίας ακόμη Αναισθησιολόγου, από το Νοσοκομείο Αιγίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, «θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία των κατοίκων της Αιγιάλειας και υποβιβάζει τραγικά τη λειτουργία του νοσοκομείου Αιγίου».

Η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της για την υλοποίηση των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου, με σκοπό την ενίσχυση του ιδρύματος με ιατρονοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με ταυτόχρονη αξιοποίηση των δημοτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη του covid-19, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και εν όψει πιθανού τρίτου κύματος, κινδυνεύουμε να βρεθούμε ανίσχυροι. Από όλα τα προτεινόμενα μέτρα, ελάχιστες παρεμβάσεις έχουν υλοποιηθεί για την ενίσχυση του αγώνα των υγειονομικών, όχι μόνο κατά του κορωνοϊού, αλλά γενικότερα για τη στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας.

Έτσι σήμερα μετά την μετάθεση στο ΠΠΝΠ και της δεύτερης αναισθησιολόγου, το τμήμα Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου μας έφθασε στο ναδίρ, με αποτέλεσμα να βρεθεί έκθετο και το Χειρουργικό τμήμα και να αδυνατεί ναανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας.

“Θέλουμε ένα Δημόσιο και Αυτοδύναμο Νοσοκομείο που θα διαθέτει όλο το απαραίτητο επιστημονικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κάτοικοι του ανατολικού τμήματος του νομού.”

Η δημόσια υγεία για εμάς αποτελεί ένα υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και η πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές από όλους τους κατοίκους, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα.

Θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μια ευρεία Σύσκεψη Φορέων, όπου θα ορίσουμε από κοινού το πλαίσιο των αιτημάτων μας αλλά και θα διεκδικήσουμε λύσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Γι’ αυτό προτείνουμε οργάνωση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ευρείας Σύσκεψης Φορέων της Αιγιάλειας για να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις.

Οι δημότες τον Μάιο του 2019 μας έδωσαν μια σαφή εντολή: Να εκπροσωπήσουμε επάξια και επαρκώς τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Θα πρέπει να τιμήσουμε στο έπακρο αυτή την εντολή και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά μας.

Δεν αρκεί μόνο η επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, αλλά και η Πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα ολοκληρωμένα μέτρα, επιδεικνύοντας ισχυρή πολιτική βούληση, ευελιξία και αποφασιστικότητα".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις