Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντιδράσεις για τη μετακίνηση αναισθησιολόγου, από το νοσοκομείο Αιγίου, στο Ρίο

Αντιδράσεις για τη μετακίνηση αναισθησιο...

Κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στην πύλη του νοσοκομείου

Σε ανακοίνωση της ΕΙΝΑ αναφέρεται: "Συνάδελφος αναισθησιολόγος από το ΓΝΑιγίου με χθεσινό έγγραφο (8/1/21) του διοικητή της 6ης ΥΠΕ εντέλλεται για μετακίνηση στο ΠΓΝΠ, στο οποίο καλείται να παρουσιαστεί εντός τριημέρου. Η εντολή μετακίνησης έρχεται αιφνιδιαστικά χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση των γιατρών του νοσοκομείου, της διεύθυνσης του τμήματος και κυρίως της ίδιας της συναδέλφου που μετακινείται. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη μετακίνηση αναισθησιολόγου προς το ΠΓΝΠ (από 1/10/2020 η προηγούμενη). Το Αναισθησιολογικό τμήμα, καλείται πλέον να βγάλει πέρα το τακτικό χειρουργικό πρόγραμμα, τις καθημερινές εφημερίες και τις διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών με τους δύο εναπομείναντες αναισθησιολόγους.

Οι μετακινήσεις των γιατρών έρχονται να προστεθούν στο ήδη τραγικά υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Αιγίου, το οποίο εφημερεύει καθημερινά, καλύπτοντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Ανατολικής Αχαΐας και προγραμματίζεται να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid(!!), εάν χρειαστεί,  με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της ΥΠΕ.

Διερωτόμαστε δημόσια:

-Ο Διοικητής του ΓΝ Αιγίου γνώριζε και ενέκρινε αυτή την μετακίνηση, συντελώντας στη περαιτέρω αποδιάρθρωση και απαξίωση του νοσοκομείου που καλείτε να διοικήσει;

-Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης των κατοίκων;

-Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ και το Υπ.Υγείας πώς και πότε σκοπεύουν να καλύψουν τα κενά που δημιουργούν, με τα εντέλλεσθε μετακινήσεων των λιγοστών συναδέλφων που υπηρετούν στα περιφερειακά νοσοκομεία; Μάλιστα, χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους, ούτε καν την ενημέρωση τους.

Απαιτούμε να παρθεί άμεσα πίσω η εντολή μετακίνησης της συναδέλφου αναισθησιολόγου από το ΓΝ Αιγίου. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Να καλυφθούν τα τεράστια λειτουργικά κενά στο ΓΝΑιγίου και το ΠΓΝΠ με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ειδικά ενόψει του τρίτου κύματος. Κάθε άλλη κίνηση δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το μεγεθύνει. Οι γιατροί είναι εργαζόμενοι και όχι γυρολόγοι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τον Ιατρικό Σύλλογο και τους τοπικούς φορείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου Αιγίου την Δευτέρα 11/1 στις 12μμ. Στάση εργασίας ιατρικού προσωπικού από τις 12μμ έως τις 3μμ.Τέρμα πια στην απαξίωση και την υποκρισία. Όχι στη διάλυση του Νοσοκομείου.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις