Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

«Καζαντζάκης»:Ο Στάθης Ψάλτης είδε την ερμηνεία του, δυο μέρες πριν πεθάνει- Το συγκινητικό παρασκήνιο

«Καζαντζάκης»:Ο Στάθης Ψάλτης είδε την ε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι απώλειες που σημάδεψαν την ταινία για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη με αφορμή την αποψινή προβολή της

Από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες που μας άφησε το 2017 ήταν, χωρίς αμφιβολία ,ο «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή. Παρά το σάλο και κάποιες κακές κριτικές η ταινία κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού.

Με αφορμή το γεγονός ότι απόψε, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1  στις 22:00, ο σκηνοθέτης μίλησε για το συγκλονιστικό παρασκήνιο της συμμετοχής του Στάθη Ψάλτη ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν η ταινία προβληθεί στους κινηματογράφους, «Η ταινία είναι στοιχειωμένη από τον Στάθη Ψάλτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν του πρότεινα να παίξει το ρόλο ενός ιερωμένου, κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχε κάνει μέχρι τότε, ήταν άρρωστος και το ήξερε. Εγώ όχι. Του εξήγησα ότι ήταν ένας μικρός συμβολικός ρόλος και του ζήτησα, αν δεχόταν να το κάνει, να βάλει την ψυχή του. με φυσικότητα μου είπε: μα γι΄αυτό ήρθα Γιάννη. Έβαλε την ψυχή του. Η ταινία είναι στοιχειωμένη από την ψυχή του Στάθη. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή του είχα κάνει μία επίσκεψη στο νοσοκομείο. Όταν έμαθα ότι ήταν άρρωστος έφτιαξα τη σκηνή του σε dvd και έτρεξα να του το δώσω για να τη δει. Πριν 10 χρόνια ο Σωτήρης Μουστάκας έπαιξε στην ταινία el Greco με έναν  άκρως αντίθετο, από αυτά που είχαμε συνηθίσει,  ρόλο. Έδωσε το στίγμα του αλλά δεν πρόλαβε να δει την ταινία. Ο Στάθης πρόλαβε, δύο μέρες πριν φύγει από τη ζωή» είπε.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία ταινία την οποία «σημάδεψαν» απώλειες. Τρεις άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή και στους οποίους είναι αφιερωμένη.

Ο Στάθης Ψάλτης υποδύεται έναν ηγούμενο της Μονής Αικατερίνης του Σινά. «Ο Στάθης Ψάλτης είχε τεράστιο υποκριτικό ταλέντο και έναν βαθύ ανώτερο ψυχισμό και οι συνθήκες στον κινηματογράφο δεν ήταν αυτές που θα αναδείκνυαν αυτό το ταλέντο σε όλη του την ολότητα», είχε πει ο Γιάννης Σμαραγδής.

Νίκος Σμαραγδής

Ο αδερφός του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, Νίκος, έφυγε από τη ζωή στις 22 Σεπτεμβρίου 2016. Οπερατέρ και διευθυντής φωτογραφίας, άφησε την τελευταία του πνοή, «χτυπημένος» από τον καρκίνο. Ο σκηνοθέτης έμαθε τα νέα, από την Κρήτη μία μέρα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας του για τον Καζαντζάκη. Την πρώτη κλακέτα την αφιέρωσαν σε εκείνον.

Νίκος Κούνδουρος

Ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες σκηνοθέτες που έφυγε από τη ζωή στις 22 Φεβρουαρίου  2017σε ηλικία 90 ετών. Η ταινία είναι αφιερωμένη και σε αυτόν.

 

Τι είχε πει ο Στάθης Ψάλτης για το ρόλο του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture