Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: «Έχετε μετοχές στον Κόκκαλη κ. Δήμαρχε;»- Η ρεβάνς της αντιπολίτευσης- Ξαναψήφισε υπέρ του Διαδημοτικού Φορέα το Συμβούλιο

Πάτρα: «Έχετε μετοχές στον Κόκκαλη κ. Δή...

Συνεδριάζει αυτή την ώρα με τηλεδιάσκεψη

Νεότερη ενημέρωση: Ενώ το πρώτο θέμα της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσε την θεσμική εκτροπή του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν υλοποιούν την απόφαση του Σώματος, η παράταξη της Δημοτικής Αρχής προσπάθησε να «περάσει» ψήφισμα το οποίο συμπυκνωνόταν στη φράση «θέλουμε να έρθει το νερό δωρεάν στους Δήμους Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου».

Στόχος ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και το «στρίμωγμα» της αντιπολίτευσης η οποία αντέδρασε κάνοντας λόγο «για νέα εκτροπή της Δημοτικής Αρχής η οποία αντί να τοποθετηθεί επί του θέματος του συμβουλίου επιχείρησε να κάνει επικοινωνιακή πιρουέτα πετώντας την μπάλα εκτός γηπέδου».

Τότε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» ο οποίος ήταν ο εισηγητής του θέματος της δημοκρατικής εκτροπής του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αντέδρασε άμεσα και προχώρησε σε προσθήκη στο κείμενο της αντιπολίτευσης στην οποία αναφέρεται ότι «θέλουμε να έρθει το νερό δωρεάν στους Δήμους Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου μέσω του διαδημοτικού φορέα που εγγυάται τη δημόσια λειτουργία του Φράγματος».

Η άμεση αυτή αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης  οδήγησε στην ήττα της Δημοτικής Αρχής η οποία συγκέντρωσε 21 ψήφους (μαζί με την ψήφο του κ. Πατούχα) έναντι 25 των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Λευκό ψήφισε ο Θεόδωρος Ντρίνιας.

Για άλλη μια φορά λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, τάσσεται υπέρ της σύστασης Διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης για το Φράγμα Πείρου Παραπείρου. Υπέρ μιας απόφασης, που η δημοτική αρχή αρνείται να υλοποιήσει.

Αυτή την ώρα συζητείται το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης με εισηγητή τον Γιώργο Ρώρο από την παράταξη «Ώρα Πατρών» και θέμα την άρνηση του Δημάρχου να συστήσει Επιτροπή Διαβούλευσης με τη συμμετοχή Φορέων της πόλης και πολιτών όπως ορίζει ο νόμος.

 

 

21:30 Νέα ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας που συζητά μετά από πρόσκληση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θέμα περί «παρεκτροπής» της δημοτικής πλειοψηφίας.

Η πρόταση που κατέθεσε ο Χρήστος Κορδάς εκ μέρους της παράταξης Πελετίδη προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης καθώς όπως υποστηρίζουν ουδεμία σχέση με τα όσα αναφέρονταν στην πρόσκληση της συνεδρίασης.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για απαράδεκτη πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής.

Μάλιστα ακούστηκαν και φωνές που υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος του σώματος παρανομεί με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα.

Τελικα, με 25 ψήφους υπέρ, πέρασε η πρόταση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. 

Νεότερη ενημέρωση: Ο Κόκκαλης και η Intrakat που διεκδικεί το Φράγμα Πείρου Παραπείρου πρωταγωνιστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας όπου συζητείται η εκτροπή του Δημάρχου Πατρέων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Μελά για τη μη υλοποίηση της απόφασης του Σώματος για σύσταση διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος.

Πάτρα: Το Συμβούλιο της … εκτροπής- Τι θα πει η αντιπολίτευση, τι θα επιχειρήσει η Δημοτική Αρχή

«Μας λέτε κύριε Δήμαρχε να διαλέξουμε δωρεάν νερό ή διαδημοτικό φορέα διαχείρισης λες και στην Ελλάδα υπάρχει πουθενά δωρεάν νερό, πολλώ δε μάλλον στην Πάτρα» τόνισε στην τοποθέτησή του ο Θεόδωρος Ντρίνιας και συνέχισε: «Εγώ λοιπόν σας ρωτάω, Διαδημοτικός Φορέας ή Κόκκαλης;».

Η ατάκα άναψε τα αίματα για να ακολουθήσει ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος ο οποίος ρώτησε τη Δημοτική Αρχή: «Έχετε μετοχές στον Κόκκαλη; Γιατί θέλετε τόσο πολύ να του δώσετε το Φράγμα;».

Όπως έγραψε το thebest.gr η Intrakat συμφερόντων Κόκκαλη θεωρείται η εταιρεία που κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει το έργο του Φράγματος Πείρου Παραπείρου για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η αντιπολίτευση του Δήμου Πατρέων, πλην του κ. Πατούχα ζητά από τον Δήμαρχο να υλοποιήσει τη απόφαση του Οργάνου που έχει ληφθεί από τις 4 Μαρτίου για σύσταση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του Φράγματος. Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για αυτό στη σημερινή συνεδρίαση εγκαλείται από την αντιπολίτευση για θεσμική εκτροπή.

Ο κ. Πελετίδης ισχυρίζεται ότι το θέμα του Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος ήταν πεδίο αντιπαράθεσης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και άρα ο κόσμος εκλέγοντάς τον Δήμαρχο, αποφάσισε εμμέσως ότι καταψηφίζει την ιδέα του Διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος.

Επίσης ο κ. Πελετίδης επιμένει ότι η διαχείριση του Φράγματος πρέπει να παραμείνει στο κράτος ενώ η αντιπολίτευση λέει ότι το κράτος θα ανοίξει την πόρτα στον ιδιώτη, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται μετά την άρνηση σύστασης διαδημοτικού φορέα που θα διασφάλιζε το δημόσιο χαρακτήρα του.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης συνεδριάζει αυτή την ώρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, με βασικό θέμα συζήτησης τη θεσμική εκτροπή της μη υλοποίησης από τη δημοτική αρχή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για σύσταση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του φράγματος.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μελάς αρνήθηκε να προεδρεύσει η αντιπρόεδρος του σώματος Κατερίνα Σολωμού όπως πρότειναν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις