Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Θεοφάνεια με πιστούς στις εκκλησίες και την Αστυνομία να βάζει... σειρά -ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θεοφάνεια με πιστούς στις εκκλησί...

Από νωρίς ο κόσμος στους ναούς παρά την απαγόρευση

Με ανοικτές εκκλησίες, κόσμο μέσα αλλά και έξω από αυτές αλλά και αισθητή την παρουσία της Αστυνομίας πέριξ των ιερών ναών εορτάζονται τα Θεοφάνεια στην Πάτρα και στην Αχαΐα. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις Αστυνομικοί διευκολύνουν τους πιστούς να εισέλθουν στους Ναούς, όπως στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας από όπου και οι σχετικές φωτογραφίες.

Από πολύ νωρίς το πρωί, όταν δηλαδή ξεκίνησε οι λειτουργίες, ο κόσμος άρχισε να συρρέει παραβλέποντας την σχετική απαγόρευση που βρίσκεται σε ισχύ με απόφαση της Κυβέρνησης.

Στον μητροπολιτικό ναό της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος, υπάρχουν τουλάχιστον 50 άτομα, ενώ πλήρεις είναι και πολλές άλλες κεντρικές εκκλησίες καθώς και ναοί στις συνοικίες της πόλης.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι αισθητή και όπου υπάρχουν αναφορές για συνωστισμό ατόμων παρεμβαίνει για να εξομαλύνει την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr μάλιστα τα αστυνομικά όργανα βρίσκονται σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους των ναών προκειμένου να αποφεύγεται η μεγάλη συγκέντρωση ατόμων, μετά το τέλος της λειτουργίας, κατά τη διαδικασία παράδοσης του Αγιασμού. Ουσιαστικά οι αστυνομικοί βάζουν σε... σειρά τους πιστούς στις εκκλησίες για να παραλάβουν το μπουκαλάκι με τον Αγιασμό... 

Θυμίζουμε πάντως ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχαν προαναγγείλει τήρηση των νόμων, με άλλα λόγια οι Αστυνομικοί θα έπρεπε να αποτρέπουν και όχι να διευκολύνουν τους πιστούς. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις