Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το Κράτος «πνίγηκε» στις κολυμπήθρες των εκκλησιών

Το Κράτος «πνίγηκε» στις κολυμπήθρες των εκκλησιών
THE BEST

Στη "μάχη" των Θεοφανείων υποχρεώθηκε σε άτακτη οπισθοχώρηση

Μια σημαντική παράμετρος που κρίνει την σοβαρότητα ενός Κράτους (πολλώ δε μάλλον …επιτελικού, όπως αυτάρεσκα θέλουν να το παρουσιάζουν οι κυβερνώντες), είναι η τήρηση των νόμων και των αποφάσεων που το ίδιο αποφασίζει και επιβάλλει. Όταν το Κράτος την επομένη κιόλας «χαλαρώνει», δηλαδή αγνοεί τις αποφάσεις που το ίδιο έλαβε την προηγούμενη τότε αυτό συνιστά έλλειψη σοβαρότητας.

Πολλώ δε μάλλον όταν μόλις την προηγούμενη ημέρα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός καλούσε τον σεβάσμιο Αρχιεπίσκοπο «η εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της». Η εκκλησία λοιπόν, όχι μόνον δεν υπάκουσε στις αποφάσεις της Πολιτείας για κλείσιμο των Ναών τα Θεοφάνεια, αλλά τους άνοιξε, τέλεσε λειτουργίες κανονικά και μάλιστα με την παρουσία κόσμου.

Οι δε Αστυνομικοί από ελεγκτές των μέτρων (και επιβολείς προστίμων στους παραβάτες) έγιναν (σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στην Αγία Σοφία Πατρών) «πορτιέρηδες», διευκολύνοντας την είσοδο των πιστών (των παραβατών) στους Ναούς. Πολύ ανθρώπινη συμπεριφορά να βλέπεις αστυνομικό να βοηθάει μια ηλικιωμένη που έχει ανάγκη και τού αξίζουν εύσημα. Όμως, ουδεμία σχέση έχει αυτός ο ρόλος με εκείνον που προανήγγειλαν ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός Χρυσοχοΐδης για τήρηση των νόμων του Κράτους. Ο νόμος προέβλεπε αποτροπή και όχι διευκόλυνση εισόδου των πιστών στις εκκλησίες.

Φυσικά, οι Αστυνομικοί υλοποιούν τις εντολές που παίρνουν. Και είναι προφανές ότι χθες το απόγευμα ή τη νύχτα πήραν εντολές να μην κόβουν πρόστιμα αλλά να διευκολύνουν τους πιστούς.

Και το ερώτημα είναι: με ποια ΚΥΑ, ή άλλη επίσημη κυβερνητική απόφαση, από χθες το απόγευμα άλλαξε ο «νόμος» του Κράτους; Γιατί αν δεν άλλαξε, τότε η κυβέρνηση είναι υπόλογη για παραβίαση των ισχυουσών αποφάσεων που η ίδια ψήφισε. Και δικαίως κάποιοι θα την κατηγορήσουν ότι μπροστά στις αξιώσεις της Εκκλησίας, αγνόησε τις αποφάσεις της, δείχνοντας ευαισθησία που ανάλογη δεν έδειξε όταν επρόκειτο για τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου επί παραδείγματι.

Και για να μην …παρελθοντολογούμε, αν αύριο οι Εμπορικοί Σύλλογοι της χώρας αποφασίσουν άνοιγμα των καταστημάτων τους (αυτών των καταστημάτων που καταστρέφονται) τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα βάλει τους Αστυνομικούς να διευκολύνουν την είσοδο των καταναλωτών στα μαγαζιά, ή να τους κόβουν πρόστιμα;

Είναι προφανές ότι η τακτική της πυγμής που επέλεξε η κυβέρνηση να δείξει έναντι της Εκκλησίας, δεν τής βγήκε και ετράπη άρον-άρον σε άτακτη οπισθοχώρηση. Όπως δεν βγάζει πουθενά καμιά τακτική πυγμής και μαγκιάς που επιβάλλεται στο πλαίσιο μιας αυταρχικής και αλαζονικής λογικής. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις είναι αναπόφευκτο να πνίγεσαι ακόμα και μέσα σε μια κολυμπήθρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις