Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μειώνεται η εξεταζόμενη ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μειώνεται η εξεταζόμενη ύλη των Πανελλαδ...

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις

Τη μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ' λυκείου έχει αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι αναλυτικές αναφορές για τη μείωση της ύλης θα ανακοινωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Προφανώς το Υπουργείο εκτίμησε ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοϊού και τα κλειστά σχολεία δεν είναι δυνατόν να καληφθεί το σύνολο της ύλης. 

Στο μεταξύ δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών θα γίνει με επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό, τα οποία αφορούν δύο άξονες: τον συγχρωτισμό των κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικότερα, σχετικά με τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι της σχολικής μονάδας, όπου αυτές υπάρχουν.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, ήδη, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς, καθαρά προληπτικής φύσης και σχετίζεται με το να μπορεί να υπάρχει μία επιδημιολογική εικόνα από τα σχολεία.

Όπως είναι λογικό, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως: η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις