Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ένα χρόνο βγάζουμε τις μάσκες- Τί θα γίνει με τα σχολεία και το άνοιγμα των καταστημάτων

Σε ένα χρόνο βγάζουμε τις μάσκες- Τί θα ...

Τί δήλωσε ο καθηγητής παθολογίας Χ. Γώγος μιλώντας στο ΣΚΑΙ για εμβόλιο, σχολεία, άνοιγμα καταστημάτων- Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Την εκτίμηση ότι σε ένα χρόνο θα είμαστε χωρίς μάσκες εξέφρασε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, επεσήμανε πως "η Αττική είναι μία από τις ζώνες που έχουμε στραμμένο το βλέμμα και η προσοχή μας είναι τεταμένη στην περιοχή και είναι από τις βασικές περιοχές που θα δούμε για να πάρουμε αποφάσεις για την συνέχεια".

Σχετικά με την συνολική εικόνα της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα, ο κ. Γώγος είπε πως "θα μπορούσαμε σε 1 χρόνο να βγάλουμε τις μάσκες από την άποψη ότι οι εμβολιασμοί θα γενικευτούν, θα υπάρχουν πολλές πλατφόρμες ώστε να διατεθούν, και μέχρι τότε θα έχουμε μεγάλο αριθμό εμβολίων για να εμβολιάσουμε μεγάλο αριθμό πληθυσμού και να περάσουμε σε μια νόσο που θα έχει τα επιδημικά χαρακτηριστικά μια λοίμωξης τύπου γρίπης ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως εννοείται ότι θα παίρνονται μέτρα όπου και όποτε χρειάζεται".

Ο ίδιος επεσήμανε ότι φέτος κερδίσαμε ένα στοίχημα, την ταχεία παραγωγή εμβολίων που ήταν η μόνη λύση στην πανδημία και καταφέραμε να έχουμε σε ένα χρόνο εμβόλια ασφαλή και αποτελεσματικά και μάλιστα από πολλές πλατφόρμες παράλληλα.

«Ναι» στο άνοιγμα των δημοτικών στις 11 Ιανουαρίου

Αναφορικά με την συνεδρίαση που θα έχει την Δευτέρα η επιτροπή λοιμωξιολόγων και το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής ανέφερε πως είναι επιθυμία όλων να ανοίξουν τα σχολεία αλλά να είναι και ασφαλής αυτή η διαδικασία δηλαδή να υπάρχουν δεδομένα ότι όλα θα πάνε καλά.

Αν τα πράγματα δεν επιβαρυνθούν περαιτέρω και δεν υπάρχει αύξηση της κινητικότητας θα μπορούμε να δούμε τουλάχιστον άνοιγμα των δημοτικών από τις 11 Ιανουαρίου αλλά επειδή το άνοιγμα θα είναι οριζόντιο πρέπει να εξεταστούν και οι «δύσκολες» περιοχές π.χ Κοζάνη.

«Την Δευτέρα θα έχουμε δεδομένα από τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Θα έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε άρα θα ξέρουμε πως οι συμπεριφορές μας και η κινητικότητα εκείνες τις ημέρες αντανακλούν την επιδημιολογική καμπύλη που υπάρχει και επίσης θα υπάρχουν και δεδομένα από τα νοσοκομεία»
ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων, εκτίμησε ότι δεν το βλέπει «για άμεσα» και πως θα πρέπει να δούμε μια σταθερή μείωση εφόσον έχουμε πραγματική αποφόρτιση του συστήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις