Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατσικόπουλος για Περιφερειάρχης, Σπηλιόπουλος για Δήμαρχος- Η επιχειρούμενη «τράμπα» και τα δεδομένα

Κατσικόπουλος για Περιφερειάρχης, Σπηλιό...

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

O Δημήτρης Κατσικόπουλος, λένε οι πληροφορίες του thebest.gr κάνει κινήσεις εδώ και καιρό. Το ίδιο και οι περί αυτόν. Οι υποστηρικτές του εγχειρήματος δηλαδή.

Σε τι συνίσταται το εγχείρημα; Στο ότι ο πρώην Νομάρχης Αχαΐας και επί σειρά ετών βουλευτής Αχαΐας προπονείται- όπως λέει ο ίδιος σε άτομα του στενού κύκλου και του άμεσου περιβάλλοντός του- προκειμένου να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κατσικόπουλος έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη στελεχών που στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχαν στηρίξει τον συνδυασμό του Κώστα Σπηλιόπουλου (με τον οποίο και συμπορεύτηκε ο πρώην Νομάρχης), επιχειρεί επαφές και με άλλα άτομα προερχόμενα από το χώρο των δυσαρεστημένων του ΚΙΝ.ΑΛ. και όχι μόνο.

Επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία δε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα λάβει ή όχι το χρίσμα του κόμματος, με το οποίο άλλωστε οι σχέσεις του έχουν μπει στον ... πάγο τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της συμπόρευσής του με τον Κώστα Σπηλιόπουλο και όχι μόνο.

 Ο σχεδιασμός αυτός από την πλευρά του Δημήτρη Κατσικόπουλου δεν φαίνεται να είναι άσχετος από τις προθέσεις του πρώην υφυπουργού  Κώστα Σπηλιόπουλου, ο οποίος μετά την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ και την αποτυχία σημαντικής καταγραφής στην Περιφέρεια φαίνεται πώς  «κοιτάζει» ξανά προς την ιδιαίτερη πατρίδα του και συγκεκριμένα προς το Δήμο της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σπηλιόπουλος επιθυμεί να διεκδικήσει το Δήμο Αιγιαλείας, προσβλέποντας στη στήριξη της ΝΔ με την οποία όπως αποδείχθηκε εκ της τοποθέτησής του στον ΟΣΕ διατηρεί καλές σχέσεις. Σχέσεις οι οποίες δεν διαρρήχθηκαν ούτε μετά την κρίση που προέκυψε με την παραίτησή του.

Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει καραμπόλες στο Αίγιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σπηλιόπουλος ήταν  υποστηρικτής του Νεοδημοκράτη Γούτου στις τελευταίες εκλογές, τον οποίο τόσο  στελέχη της ΝΔ από το Αίγιο όσο και υποψήφιοί του τον αντιμετωπίζουν ως υποψήφιο μιας χρήσης, ως τον άνθρωπο δηλαδή που τους φάνηκε χρήσιμος το 2019 όταν  δεν έβρισκαν υποψήφιο και τώρα επιχειρούν να τον βγάλουν στην άκρη.  

Όσοι γνωρίζουν άλλωστε την πολιτική «γεωγραφία» του Αιγίου, γνωρίζουν και ότι ο Κώστας Σπηλιόπουλος δεν έπαψε ποτέ να εμπλέκεται με τα δημοτικά πράγματα.

Είναι αυτός που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην στήριξη σχήματος με επικεφαλής τον κ. Γούτο παρά τις αρχικές αντιρρήσεις Θεοδωρακόπουλου και Παναγόπουλου και αυτός που στην αναμέτρηση του 2010 είχε αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία για την υποψηφιότητα Θεοδωρόπουλου.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σπηλιόπουλος χαρακτήρισε ανυπόστατο και αναληθές σχετικό άρθρο της εφημερίδας «Ημερήσιος της Αχαΐας» περί της σχεδιαζόμενης εμπλοκής του στα δημοτικά του Αιγίου  οι πληροφορίες επιμένουν και μαζί με αυτές και οι διαρροές διερευνητικών επαφών του στην κατεύθυνση της συνέχειας της πολιτικής του διαδρομής, δια μέσω Αιγίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις