Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Μετακίνηση εκτός νομού-Πού γίνονται έλεγχοι στα λεωφορεία- Τα δρομολόγια και τα δέματα

 Αχαΐα: Μετακίνηση εκτός νομού-Πού γίνον...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ταξιδεύουν με πληρότητα 65%

Με την απαγόρευση της μετακίνησής από νομό σε νομό, τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας έχουν μειωθεί αρκετά. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ωστόσο προπτώσεις που επιτρέπεται τέτοια μετακίνηση, ειδικά την περίοδο των γιορτών.  Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις κατηγορίες για τις οποίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, κατ' εξαίρεση, είναι οι εξής: επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, λόγοι υγείας, επαγγελματικοί λόγοι. 

Μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, Χρήστος Παπανδρέου εξήγησε ότι από την πλευρά του του ΚΤΕΛ εκδίδει τα εισιτήρια που του ζητούνται χωρίς να πραγματοποιεί έλεγχο σχετικά με τον αν επιτρέπεται η μετακίνηση του επιβάτη σε άλλο νομό καθώς δεν είναι αρμόδιο γι αυτό.

«Υπάρχουν οι ελεγκτικές αρχές που είναι αρμόδιες προκειμένου να ελέγξουν εάν ένας επιβάτης μετακινείται σε άλλο νομό δικαιολογημένα. Οι έλεγχοι γίνονται κατά τη διάρκεια της διαδρομής, στο Ρίο, στην Ελευσίνα, στην Άμφισσα. Το ΚΤΕΛ είναι υποχρεωμένο να ελέγχει κατά την είσοδο του επιβάτη στο λεωφορείο αν φοράει μάσκα» λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ίτι γίνονται αρκετοί έλεγχοι και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν επιβληθεί και πρόστιμα. Ωστόσο όπως αναφέρει, οι περισσότεροι επιβάτες πειθαρχούν.

 

Να προστεθούν δρομολόγια αν υπάρξει ανάγκη

Τα μέτρα, τα μειωμένα δρομολόγια και τα δέματα

Όπως εξήγησε ο κ. Παπανδρέου τα δρομολόγια έχουν μειωθεί, ωστόσο αν υπάρξουν αιτήματα από επιβάτες μπορούν να προστεθούν έκτακτα δρομολόγια για να καλυφθούν οι ανάγκες. «Αυτή τη στιγμή, βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα δρομολόγια γίνονται με πληρότητα 65%. Αυτό σημαίνει ότι στο κάθε λεωφορείο μπαίνουν από 32 έως 35 επιβάτες. Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας» αναφέρει.

Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή, καθημερινά, εκτελούνται πέντε δρομολόγια από και προς Αθήνα και ένα από και προς Θεσσαλονίκη. Να σημειώσουμε ότι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη έχει αυξηθεί αισθητά ο αριθμός των δεμάτων. «Λόγω της υπερφόρτωσης των εταιρειών κούριερ, αρκετοί επιλέγουν κι εμάς’ αναφέρει ο κ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις