Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Ρώρος: Ζήτημα Δημοκρατίας κύριε Πελετίδη

Γιώργος Ρώρος: Ζήτημα Δημοκρατίας κύριε Πελετίδη

Ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών αναφέρεται: 

Ώρα Πατρών: Θεσμική εκτροπή Δημοτικής Αρχής Πελετίδη...

Η διατύπωση του κ. Πελετίδη ότι "δεν υλοποιώ την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου" για τη δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου δεν είναι απλά μία φράση στην ένταση της στιγμής ή εν τη ρύμη του λόγου αλλά αποτελεί την βαθύτερη αντίληψη που έχει η Δημοτική Αρχή για την αυτοδιοίκηση, τους θεσμούς, τα κινήματα, τη δημοκρατία. Περιμέναμε μήπως επανορθώσει ή αναθεωρήσει αλλά αντί αυτού βγήκαν και άλλα σφυριά να χτυπήσουν το καρφί της θεσμικής εκτροπής. Δεν είναι απλά μία θεσμική εκτροπή, δηλώνει την περιφρόνηση και απαξίωση του δημάρχου στα θεσμικά όργανα.

Που οδηγεί αυτή η αντίληψη; Στην υποβάθμιση του ανωτάτου θεσμικού οργάνου της πόλης, στη μετατροπή σε διεκπεραιωτικό, μη καθοριστικού χαρακτήρα οργάνου, τις παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους σε κομπάρσους αφού ο δήμαρχος είναι πάνω και πέραν όλων. Αυτή η βαθιά συντηρητική πολιτική αντίληψη έρχεται απέναντι στους θεσμούς και τα όργανα στην αυτοτέλεια και αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην μετατροπή της σε ουσιαστικό δημοκρατικό θεσμό, στην προσπάθεια κατάργησης του ασφυκτικού πολιτικού και οικονομικού ελέγχου από την κυβέρνηση, την απλή αναλογική.

Αντιλαμβάνεται ο πολίτης ότι με αυτή την αντίληψη του κ. Πελετίδη η διαβούλευση αποτελεί τυπική διεκπεραίωση, αντιμετωπίζοντας τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους ως μαριονέτες σε ένα κακοστημένο θεατρικό έργο. Όταν επομένως απαξιώνει τους θεσμούς πώς μπορεί να τους υπηρετήσει; Έτσι εξηγείται και η πολιτική του:

- Όσοι αντιδρούν αποτελούν το μαύρο μέτωπο.

-Επεισόδια και ύβρεις έως προπηλακισμό σε δημοτικό συμβούλιο στην αίθουσα του Παμπελοποννησιακού.

- Δημιουργία κερκίδας πίσω από την αντιπολίτευση στα διά ζώσης συμβούλια με συνεχείς διακοπές και αποδοκιμασίες.

-Αποκλεισμός των δημοτικών παρατάξεων από το site του δήμου, από γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη ως ο νόμος ορίζει.

-Δεν συγκροτεί την επιτροπή διαβούλευσης όπου όλοι οι φορείς της πόλης συζητούν τα μεγάλα θέματα.

Όλα τα παραπάνω η παράταξη του δημάρχου, η Λαϊκή Συσπείρωση τα διεκδικεί σε άλλους δήμους, εδώ βέβαια είναι εξουσία. Καθεστηκυία νοοτροπία.

Η θεσμική εκτροπή όμως συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες παίρνοντας τη σκυτάλη ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μελάς. Σε τηλεοπτική εκπομπή υπερασπιζόμενος τις θέσεις του δημάρχου είπε για τις παρατάξεις ότι έχουν στο δημοτικό συμβούλιο " ένα προβοκατόρικο ρόλο".

1.Ο ρόλος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι να υπερασπίζεται την Λαϊκή Συσπείρωση είναι πέρα και πάνω παραταξιακών διαφορών.

2.Τον προκαλούμε ή να ανακαλέσει ή να υποδείξει ποιες παρατάξεις έχουν προβοκατόρικο ρόλο.

3. Αν ο κ. Μελάς δεν ανακαλέσει θα παραμείνει έκθετος στα μάτια των πατρινών και η παράταξή μας Ώρα Πατρών ΑΙΡΕΙ την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Η Ώρα Πατρών είχε υπερψηφίσει για Πρόεδρο κ. Μελά στα πλαίσια καλής και ομαλής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις