Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μήνυση για αστυνομική βία στην Πάτρα κατέθεσε ο δικηγόρος Θάνος Αμπατζής - ΒΙΝΤΕΟ

φωτο αρχείου

φωτο αρχείου

Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κλήθηκε να καταθέσει στην Εισαγγελία

Να καταθέσει ως μάρτυρας κλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας ο δικηγόρος Θάνος Αμπατζής και σχετικά με την από 09.11.2020 μηνυτήρια αναφορά του, για ένα περιστατικό -όπως καταγγέλλει αστυνομικής βίας, το οποίο έλαβε χώρα στις 07.11.2020 στην Πάτρα, όταν σύμφωνα με τον κο Αμπατζή "περίπου 10 άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν επαναληπτικά έναν νεαρό έξω από το Παράρτημα της οδού Κορίνθου".

Επ’ ευκαιρίας της κατάθεσής του ο κ. Αμπατζής όπως αναφέρει, υπέβαλε ένα υπόμνημα για τα γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο 14.11.2020, όταν στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του ως δικηγόρος και με αφορμή την σύλληψη 30 περίπου νεαρών που επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην Πάτρα, τόσο ο ίδιος όσο και τρεις ακόμα συνάδελφοι του, μετέβησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης, στην Ερμού, προκειμένου να ασκήσουν το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε πολίτη να έλθει σε επαφή με τον δικηγόρο του.

Στο υπόμνημα σημειώνει και καταθέτει αποδείξεις, όπως υποστηρίζει, "ότι εκτός του γεγονότος ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δεν κατάφεραν επί μια και μισή περίπου ώρα να εισέλθουν στο αστυνομικό μέγαρο, η αστυνομία δεν φρόντισε έτσι ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τους προσαχθέντες, αρκετοί εκ των οποίων σύμφωνα με τον κο Αμπατζή "ήταν χτυπημένοι από τους αστυνομικούς".

Ο πατρινός δικηγόρος κάλεσε τον Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας να πράξει όλα όσα προβλέπονται από τον Κώδικα ώστε να μπει ένα τέλος στην εξακολούθηση αυτών των πρακτικών.

 

Καταγγελία για αστυνομική βία και παρεμπόδιση δικηγόρων

Η ανάρτηση του δικηγόρου στο facebook

Κλήθηκα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας για να καταθέσω ως μάρτυρας, μετά την από 09.11.2020 μηνυτήρια αναφορά μου, για ένα περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας που συνέβη στην πόλη μας στις 07.11.2020 όπου 10 περίπου άνδρες των ΜΑΤ χτυπούν επαναληπτικά έναν νεαρό έξω από το Παράρτημα της οδού Κορίνθου.
Επ’ ευκαιρίας της κατάθεσής μου αυτής έχω ετοιμάσει και θα υποβάλλω ένα υπόμνημα για γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο 14.11.2020, όπου, στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων μου ως δικηγόρος και με αφορμή την σύλληψη 30 περίπου νεαρών που επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην πόλη μας, εγώ και τρεις ακόμα συνάδελφοι μου, μεταβήκαμε στο κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης, στην Ερμού, προκειμένου να ασκήσουμε το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε πολίτη να έλθει σε επαφή με τον δικηγόρο του.
Στο υπόμνημα που θα υποβάλλω, σημειώνω και καταθέτω αποδείξεις ότι εκτός του γεγονότος ότι εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν καταφέραμε επί μια και μισή περίπου ώρα να εισέλθουμε στο αστυνομικό μέγαρο, αφού η πόρτα του ήταν κλειστή και υπήρχαν μπροστά παρατεταγμένοι ένστολοι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι μας απαγόρευσαν την είσοδο, παρόλο που επιδείξαμε τις δικηγορικές μας ταυτότητες, η αστυνομία δεν φρόντισε έτσι ώστε να τηρηθούν -ούτε καν στοιχειωδώς- τα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τους προσαχθέντες, αρκετοί από τους οποίους ήταν χτυπημένοι από τους αστυνομικούς.
Με το δικαίωμα -ίσως και την υποχρέωση- που μου παρέχουν τα 46 περίπου χρόνια παρουσίας στα δικηγορικά έδρανα, έχω καλέσει ήδη τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης μας και το επαναλαμβάνω και από αυτό εδώ το βήμα να πράξει όλα όσα προβλέπονται από τον Κώδικά μας για να μπει ένα τέλος στην εξακολούθηση αυτών των πρακτικών εκ μέρους της αστυνομίας η οποία και απολαμβάνει μιας ιδιότυπης ασυλίας όταν παρανομεί που έχει τη μορφή μόνιμης –και πλέον-αναμενόμενης ατιμωρησίας.
Ειδικά μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν χθες με την προσαγωγή και σύλληψη δύο συναδέλφων μας στην Αθήνα.
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Να μπουν επικεφαλής στην διεκδίκηση εγγυήσεων για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Να καταδικάσουν την βία και την καταστολή από τα σώματα ασφαλείας, με εντολές φυσικά της πολιτικής τους ηγεσίας.

Να κάνουν επιτέλους το αυτονόητο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις