Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επέτειος δολοφονίας Αλέξη Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας

Επέτειος δολοφονίας Αλέξη Γρηγορόπουλου:...

Λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σήμερα που είναι η επέτειας της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων. 

Σημειώνεται, ότι οι 60 προσαγωγές έχουν γίνει από την περιοχή των Εξαρχείων. Πριν από λίγο επικράτησε ένταση στα Εξάρχεια, όταν ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε κρατώντας ένα πανό. Αμέσως μετά αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τη συγκέντρωση.

Στην Πάτρα ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη κυρίως από άνδρες των ΜΑΤ, περικύκλωσε το μεσημέρι της Κυριακής το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Στο σημείο, συγκεντρώθηκαν άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. 

Χανιά: Ένταση σε συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ένταση και μικρής έκστασης επεισόδια «σημάδεψαν» το μεσημέρι την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

ΕΛ.ΑΣ.: Απαγόρευση συναθροίσεων σήμερα - Κλειστοί πολλοί σταθμοί του Μετρό

Με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, απαγορεύονται σήμερα -επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου- οι συναθροίσεις για λόγους δημόσιας υγείας. Η απαγόρευση ισχύει από τις 05.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και προβλέπει πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης της, για τους διοργανωτές 5.000 € στα νομικά πρόσωπα και 3.000 € στα φυσικά πρόσωπα και για τους συμμετέχοντες 300 € .

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση των συναθροίσεων αναφέρει:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

· διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

· διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Οι κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Με νέα εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό " Πανόρμου", "Αμπελόκηποι", "Συγγρού_Φιξ", "Ν. Κόσμος", "Δάφνη", "Αιγάλεω", "Ελαιώνας", "Κεραμεικός", " Μεταξουργείο" στις γραμμές 2 και 3. Επίσης, με την ίδια εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί " Κ.Πατήσια", " Αγ. Νικόλαος", "Θησείο", "Πετράλωνα" και "Καλλιθέα" της γραμμής 1.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. είχαν κλείσει στις 11π.μ. και οι σταθμοί του μετρό "Αττική" , "Ευαγγελισμός" και "Μ. Μουσικής".

Εξάλλου, κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί, οι σταθμοί "Ομόνοια", "Πανεπιστήμιο", "Σύνταγμα", "Ακρόπολη", "Μοναστηράκι", "Βικτώρια", "Σεπόλια" στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Oι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Διακοπή δρομολογίων στο Τραμ από τη στάση " Αιγαίο" ως το "Σύνταγμα"

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας διεκόπησαν και τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση "Αιγαίο" στη Ν. Σμύρνη έως το "Σύνταγμα". Η κίνηση του Τραμ γίνεται από τη "Βούλα" έως τη στάση "Αιγαίο".

Φωτ.: eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις