Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: Ο Δ. Καλογερόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία

Αιγιάλεια: Ο Δ. Καλογερόπουλος για την Π...

Δήλωση του Δημάρχου Αιγιάλειας

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος δηλώνει τα εξής:

«Η σημερινή μέρα είναι απλώς μια αφορμή, να αναλογιστούμε τις ευθύνες της κοινωνίας ώστε να προστατεύονται καθημερινά τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, καθώς και να αρθούν όλοι οι αποκλεισμοί, ώστε οι ανάπηροι συνάνθρωποί μας να έχουν ισόνομη προσβασιμότητα σε υπηρεσίες, κτίρια, δομές, δράσεις, εκπαίδευση και έτσι να ζουν μια ζωή με ευημερία και αξιοπρέπεια, όπως αξίζει σε όλους τους πολίτες.

Όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πάνω από 1 δισεκ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, δηλαδή περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν κάποια μορφή αναπηρίας. Οι αριθμοί απλώς μας θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι, τα άτομα με αναπηρία να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ειλικρινές ενδιαφέρον από την πολιτεία και από τους συνανθρώπους τους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς κανενός είδους κοινωνικό, επαγγελματικό και προσωπικό «στίγμα».

Ειδικότερα όσον αφορά τα παιδιά, εκτιμάται πως 1 στα 160 εμφανίζουν κάποια μορφή αυτισμού, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, κατά το σχολικό έτος 2017-18, οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έφταναν συνολικά τις 90.743, ποσοστό που μεταφράζεται στο 6,3% των μαθητών της Ελλάδας.

Ο Δήμος Αιγιαλείας εργάζεται διαρκώς για να εξασφαλίζονται οι βέλτιστες συνθήκες για όλους τους δημότες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και πάντα με ευαισθησία και διακριτικότητα για τις εξειδικευμένες ανάγκες. Σε αυτή την καθημερινή, δύσκολη προσπάθεια, δεν χωρούν ημίμετρα και διαπραγματεύσεις, ούτε υπολογίζουμε τα λογής- λογής εμπόδια που δυστυχώς κατά καιρούς προκύπτουν. Γιατί η προστασία των δικαιωμάτων καθενός πολίτη είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, όπως η δική μας!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις