Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι συνάνθρωποί μας ΑμεΑ είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής

Οι συνάνθρωποί μας ΑμεΑ είναι οι πραγματ...

Του Σπύρου Σκιαδαρέση, Περιφερειακού Συμβούλου

Η σημερινή ημέρα δεν είναι μια απλή ημέρα αφιερωμένη σε κάποιο γεγονός. Είναι ημέρα τιμής! Τιμής στους πραγματικούς αγωνιστές της ζωής για την ζωή.

Τιμής στους συνανθρώπους μας οι οποίοι με την στάση τους είναι φωτεινά παραδείγματα για όλους μας. Καρτερίας, θέλησης, υπομονής και επιμονής, απέναντι στην καθημερινή δοκιμασία τους. Από όλον τους υπόλοιπους «υγιείς» ζητούν μόνο την ειλικρινή αγάπη, το ανιδιοτελές ενδιαφέρον, την καρδιά μας και την κατανόησή μας. Θέλουν την ισότιμη αντιμετώπισή τους. Αλήθεια την έχουν από εμάς;

Πρέπει όλοι μας, πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, ιδιωτικοί φορείς, να βοηθήσουμε για την ισότιμη συμμετοχή και προσπέλαση των ανθρώπων με  ειδικές ανάγκες σε όλους τους χώρους τους προσιτούς στους υγιείς. Και αν αυτό γίνεται ήδη να το ενισχύουμε διαρκώς και να το τηρούμε στην καθημερινότητά μας.

Οι συνάνθρωποί μας αυτοί είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής και από εμάς ως επιβράβευση ζητούν απλά τον σεβασμό. Είναι το καλύτερο χειροκρότημα για εκείνους και την ψυχική τους δύναμη που ακτινοβολεί από τα πρόσωπά τους.

Ο λόγος δε του Αποστόλου Παύλου επιβεβαιώνει το αληθές:

«η γαρ δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται…» (Β΄ Κορ.12,9).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις