Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ΔΕΝ θα παραιτηθεί και ο Πατρών Χρυσόστομος ΔΕΝ θα γίνει Αρχιεπίσκοπος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ΔΕΝ θα παραιτη...

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Λέγεται εδώ και καιρό στους εκκλησιαστικούς ...διαδρόμους ότι ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ορέγεται θρόνου Αρχιεπισκοπικού.

Σήμερα όμως, ανήμερα της εορτής του πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέου, γράφτηκε καθαρά και φαρδιά πλατιά στο μεγάλο portal της Δ. Ελλάδας the best:

«Αναφορές από την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο (όπου ο Άγιος Ανδρέας είναι τιμώμενος Άγιος), μέχρι τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο περιελάμβανε το σημερινό κήρυγμα του μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χριστόδουλου [σημαδιακό (;) το λάθος του συντάκτη: έκανε τον Χρυσόστομο Χριστόδουλο!)  επί τη ευκαιρία της (κεκλεισμένων των θυρών) εορταστικής λειτουργίας, για τον πολιούχο Πατρών Άγιο Ανδρέα. Οι εν λόγω αναφορές σε συνδυασμό με τις πρόσφατες νουθεσίες του μητροπολίτη Πατρών περί εορτασμού του Αγίου Ανδρέα από τα σπίτια μας, «φέτος ο Άγιος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας» ήταν η ακριβής έκφραση που χρησιμοποίησε, και η οποία έλαβε όπως αναμενόταν πανελλήνια διάσταση, είναι στοιχεία που συνθέτουν μια εμφανή προσπάθεια του κ.κ. Χρυσοστόμου να απευθυνθεί σε εθνικό ακροατήριο.

Προσπάθεια που σχετίζεται με την πολλαπλώς διατυπωθείσα εκτίμηση εκκλησιαστικών κύκλων ότι ο Μητροπολίτης Πατρών έχει βλέψεις για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Η χρονική συγκυρία δε της προσπάθειας χτισίματος ενός «εθνικού» προφίλ του μητροπολίτη Πατρών, σχετίζεται, κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, με το γεγονός ότι φαίνεται να πλησιάζει η ώρα που θα αναζητηθεί διάδοχος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με δεδομένο ότι η επιβαρυμένη υγεία του 83χρονου αρχιεπισκόπου, έπειτα και από την πρόσφατη περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, ενδέχεται να τον οδηγήσει σε παραίτηση».

Είναι άραγε τυχαίο που σήμερα, επίσης, ο πρώην αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε στον Alpha 98,9 πώς ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να παραιτηθεί; «Είχε πει ο Ιερώνυμος στο Έθνος, όταν ο Αρχιεπίσκοπος νιώσει ότι δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και είναι ένα περιφερόμενο ράσο δεν θα δεχτεί ούτε να εξευτελιστεί, ούτε να τον κάνει ότι θέλει ο περίγυρός του, ούτε να γίνει ένας Αρχιεπίσκοπος μούμια», εκτίμησε ο Ν. Νικολόπουλος.

Από την Πάτρα, λοιπόν, ξεκίνησε σήμερα μια έντονη διαδοχολογία. Την ημέρα, μάλιστα, που ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε από τον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλευόταν για κορωνοϊό, και επέστρεψε στην Αρχιεπισκοπή.

Όμως ο Ιερώνυμος ΔΕΝ θα παραιτηθεί. Ας ΜΗΝ τρέφουν ελπίδες ούτε ο Πατρών Χρυσόστομος ούτε ο Νικολόπουλος. ΔΕΝ θα παραιτηθεί και δεν θα γυρίσουμε σε μια άγονη χριστοδουλίτιδα.

Οι τρελές κορώνες, οι ανέξοδες ρητορείες, οι αφόρητοι γλυκεροί και φτηνοί συναισθηματισμοί δεν μας ενδιαφέρουν πια. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφερε στο προσκήνιο της Εκκλησίας – κατά το δυνατόν – την σύνεση, την διάκριση, την σιωπή... Τη νηφαλιότητα, τη σοβαρότητα. Η κοινωνία σήμερα δεν ανέχεται άλλη ρηχότητα και κουφότητα.

Επί του παρόντος ας γίνει κατανοητό. Ο Αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ θα παραιτηθεί και ο ...δελφίνος Πατρών Χρυσόστομος ΔΕΝ πρόκειται να γίνει Αρχιεπίσκοπος.

Επειδή, μάλιστα, έχει κουραστεί στην Πάτρα και δεν έχει πια κανένα ενδιαφέρον γι’ αυτήν, ίσως εκείνος θα έπρεπε να σκεφτεί την παραίτηση και την απόσυρση στο χωριό του. Εκεί όπου ανήκει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις