Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Πανεπιστήμιο Πατρών έγινε 56 ετών! Μία φωτογραφική αναδρομή στις επετείους του

Το Πανεπιστήμιο Πατρών έγινε 56 ετών! Μί...

Μέσα από ένα Λεύκωμα

Τα 56 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Κάθε χρόνο η επέτειος της ίδρυσης του Πανεπιστημίου είναι ένα σημαντικό γεγονός που γιορτάζεται με εκδηλώσεις. Να θυμίσουμε ότι πέυρσι, είχε πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό και Συνεδριακό Κέντρο, συναυλία με την Νατάσα Μπορφίλου. Ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Πατρών, «Τα 56 του χρόνια βρίσκουν το Πανεπιστήμιο Πατρών σε μια πρωτόγνωρη παγκόσμια συγκυρία όπου οι στόχοι διαρκώς μετατοπίζονται, η ιεράρχηση των αναγκών ανατρέπεται και όλα, ακόμη και τα αυτονόητα, μοιάζουν αβέβαια και ασταθή.

 Η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της ρευστής πλέον πραγματικότητας και της θέσης μας μέσα σ’ αυτήν, η επανεκπαίδευση και η επανεφεύρεση του εαυτού, όπως τις όρισε ο Ισραηλινός στοχαστής Γιουβάλ Νόα Χαράρι, δεν αφορούν μόνο τα άτομα, αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές δομές μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και το Πανεπιστήμιο.

 Αν το Πανεπιστήμιο έως τώρα είχε να αντιμετωπίσει την πρόκληση των διεθνών εξελίξεων στον 21ο αιώνα, ώστε να ανταποκριθεί στην διαρκώς εντεινόμενη ανταγωνιστικότητα, τώρα, στην εποχή των βίαιων ανακατατάξεων που διανύουμε, καλείται επιπλέον να ανταποκριθεί στην ανάγκη του αναστοχασμού της ταυτότητάς του, ο οποίος μπορεί να πραγματωθεί μόνον στη βάση της συλλογικότητας, των συγκλίσεων, του έντιμου συμβιβασμού και του διαλόγου, συνθήκες που καταργούν το ανοίκειο, καλλιεργούν την αντισυμβατική σκέψη και την οξυδέρκεια, δημιουργώντας, παράλληλα, τις προϋποθέσεις για την υπέρβαση της κρίσης, με όρους αυτή να γίνει ευκαιρία για μια γόνιμη αρχή. Η εποχή μας δεν απαιτεί μόνον έναν νέο ανθρωπότυπο, πρόθυμο να ανανεώνει διαρκώς το οπλοστάσιο της γνώσης και των δεξιοτήτων του, αλλά και έναν νέο τύπο Πανεπιστημίου, που να παρακολουθεί την πορεία των διεθνών μεταρρυθμίσεων και να προσαρμόζεται σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Μέσα στη δίνη της παγκόσμιας κρίσης, όπου ο χρόνος αποκτά διαφορετική διάσταση και η πραγματικότητα διαρκώς επαναπροσδιορίζεται, το Πανεπιστήμιο Πατρών αντιμετωπίζει τη σαρωτική δύναμή της, αλλά και παραμένει προσηλωμένο ευλαβικά στη στοχοθεσία του που αφορά την αριστεία στην έρευνα και τη διδασκαλία, την εξωστρέφεια σε επίπεδο ατόμων και συλλογικοτήτων, τη δημιουργία νέων κοινωνικών και τεχνολογικών προϋποθέσεων για την μετάβαση στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Με ευελιξία και τόλμη, με σεβασμό στους θεσμούς, στην ατομικότητα και συνέργειες, με πάθος, γνώση και διαρκή εγρήγορση. Λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε, αλλά με αισιοδοξία για καλύτερες μέρες θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε την Επέτειο Ιδρύσεως του Πανεπιστημίου μας με ένα Λεύκωμα Φωτογραφιών προηγούμενων εορτασμών ιδρύσεως, οι οποίες προέρχονται από το Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος».

Στη σελίδα του, το Πανεπιστήμιο Πατρών, ανέβασε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με στιγμιότυπα από όλες τις επετείους που έχει γιορτάσει μέχρι σήμερα (δείτε και εδώ). 

Σε αυτό, μεταξύ άλλων,  βλέπουμε πανοραμική άποψη της Πανεπιστημιούπολης το 1970 αλλά και το πρώτο κτίριο....

Το Α΄ κτίριο

Το Α΄ κτίριο

Πανοραμική άποψη της Πανεπιστημιούπολης, 1970

Πανοραμική άποψη της Πανεπιστημιούπολης, 1970

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις