Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Αριθμοί που σοκάρουν- Σχεδόν 400 νεκροί σε 4 μέρες, αυξάνονται κάθε μέρα οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Αριθμοί που σοκάρουν- Σχεδόν ...

394 νεκροί από το Σάββατο στη χώρα μας ενώ οι διασωληνωμένοι σπάνε καθημερινά ρεκόρ- "Στενάζει" το ΕΣΥ

Σοκάρουν οι αριθμοί που αποτυπώνον την εππέλαση του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς τις τελευταίες 4 ημέρες, καταγράφηκαν 396 νέοι θάνατοι από τον φονικό ιό, την ώρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων προκαλεί ανησυχία για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των ημερησίων θανάτων. Τα νοσοκομεία όλης της χώρας δουλεύουν στο "κόκκινο", καθώς οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξάνονται καθημερινά, σπάζοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 2.135 νέα κρούσματα, ενώ 101 συμπολίτες μας πέθαναν και 562 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο είναι και η μεγάλη διασπορά του ιού στη χώρα, καθώς για πολλοστή συνεχόμενη ημέρα, τα κρούσματα μοιράζονται σε όλη την Επικράτεια, με περισσότερες από 50 περιφερειακές ενότητες να καταγράφυν νέα κρούσματα.

Η Θεσσαλονίκη παραμένει "πρωταθλήτρια" με 607 νέα κρούσματα, ενώ 401 νέα μετρά η Αττική. Την ίδια ώρα, τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων μετρά και η Λάρισα με 129, ενώ η Μαγνησία "φλερτάρει" με τον τριψήφιο αριθμό, μετρώντας 93 νέες μολύνσεις.

Στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, εντοπίστηκαν 71 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 30 στην Αχαΐα, 25 στην Αιτωλοακαρνανία (στην οποία η διασπορά είναι μεγάλη, καθώς το απόγευμα της Τρίτης εντοπίστηκαν πάνω από 30 σε ατυνομικούς του Αγρινίου) και 16 στην Ηλεία.

Οι διασωληνωμένοι

Το βράδυ της Τρίτης, 860 ασθενείς νοσηλεύονται σε ειδικές μονάδες και πάνω από 3,5 χιλιάδες σε απλές κλίνες. Στην Αττική 167 βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη και 687 σε κλινικές. Στην Θεσσαλονίκη οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τις 2000, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 286.

Στην τελευταία ενημέρωση του, το απόγευμα της Τετάρτης (24.11.2020), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 562 διασωληνωμένους, εκ των οποίων 12 ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 18 – 39 ετών και 242 στην ηλικιακή κατηγορία 40-64, στοιχεία που επιβεβαιώνουν απόλυτα τους λοιμωξιολόγους που τονίζουν ότι ο κορωνοϊός "χτυπά" πλέον τις μικρότερες ηλικίες. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις