Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το χρονικό μιας ακόμη αθλιότητας...

Το χρονικό μιας ακόμη αθλιότητας...

Του Βασίλη Καλαντζή

Και πριν προλάβουν να ξεθυμάνουν τα δακρυγόνα από τίς 17 Νοεμβρίου, πριν απολογηθεί κάνεις για τούς τραμπουκισμούς από το "νόμιμο" δικτατορικό καθεστώς, τις αστικής "δημοκρατίας", οι οπλοφόροι αρμοστές της αλωνίζουν, ανενόχλητοι επιδεικνύοντας όλα τα αντιδραστικά αντανακλαστικά που κληρονόμησε η στολή και η νοοτροπία τούς.

 Εξηγούμαι, χθες Πέμπτη 19/11  και ώρα 15.30 περπατώντας αμέριμνα με τη σύντροφό μου- η οποία τυγχάνει και υγειονομικός- στην Τριών Ναυάρχων, περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας, έφραξε το δρόμο μας, για δήθεν έλεγχο εγγράφων και πάλι με το πρόσχημα της πανδημίας και αν και τους επέδειξε την ιατρική της ταυτότητα καθώς και έγγραφο από το δημόσιο νοσοκομείο που εργάζεται, δεν δίστασαν με γυμνά χέρια και φυσικά χωρίς καμία απόσταση να ελέγξουν την τσάντα της για παράνομα αντικείμενα, καθώς φυσικά και τα δικά μου προσωπικά αντικείμενα, πάντα με γυμνά χέρια.

 Το πρόσχημα της πανδημίας πανάκεια λοιπόν για όλες τις καβαλιστικές πρακτικές και αντιδραστικές εκδηλώσεις, τα χουντικά κατάλοιπα της στολής πανηγυρίζουν, πάντα παρόντα και σε κάθε ευκαιρία έκδηλα.

 Το "έγκλημα" μας τελικά αποδείχθηκε ότι είχε συντελεστεί ένα τετράγωνο παρά πάνω, όπου στη συμβολή Καραϊσκάκη και Τριών Ναυάρχων, μετανάστης αφρικανικής καταγωγής, μας ζήτησε ευγενικά ένα κέρμα.

Οι οπλοφόροι μπράβοι - με την αίσθηση του λαγωνικού- έθεσαν εμάς και όσους συναναστρεφόμαστε, καθώς και ένα νοσοκομείο ολόκληρο με κοινό ιατρικό νοσηλευτικό και όλο το υπόλοιπο προσωπικό καθώς και τόσες οικογένειες σε κίνδυνο, αγγίζοντας τα αντικείμενα υγειονομικού με γυμνά χέρια, λόγω ρατσιστικών αντανακλαστικών...

Δηλαδή η εξίσωση έχει ως εξής: Αφρικανός + χειρονομία= παράνομο "νταραβέρι".

 Δεν μας έδωσαν τα στοιχεία τους, δεν πρόλαβα να καταγράψω τα στοιχεία του περιπολικού δυστυχώς, μα και η μπλόφα του υγειονομικού ενδιαφέροντος, έσκασε σα σαπουνόφουσκα, καθώς εγώ μετά από τον έλεγχο αντικειμένων δεν τούς επέδειξα κανένα έγγραφο -ή SMS- που υποτίθεται απαιτείται στην προσχηματική ιδιότυπη δικτατορία, πρόβα του καθολικού ελέγχου και ολοκληρωτισμού.

Περιορίστηκαν σε μια αμήχανη σύσταση περί νόμιμων εγγράφων και φύγανε άρον άρον, μάλλον απογοητευμένοι που δεν λειτουργεί το αταβιστικό τούς αφήγημα.

 Κύριες και κύριοι, σε όσους έχουν μείνει, ελάχιστα αντανακλαστικά και σε όσους δεν ανεχόμαστε την έλλειψη ελευθερίας την καταπάτηση της αξιοπρέπειας και την καθολική εγκαθίδρυση του παραλογισμού.

Σε όσους αντιλαμβάνονται ότι το παιγνίδι συμφερόντων της εξουσιαστικής τάξης κανονίζει τα πράγματα, τα εργατικά δικαιώματα το δικαίωμα σε παιδεία υγεία, εργασία και αξιοπρέπεια είναι ο στόχος των εξουσιαστών μας και καταργώντας την ατομική ελευθερία μέσο φόβου καταργούνται όλα τα άνω δικαιώματα- τα ίχνη που έχουν απομείνει-.

Απευθύνομαι λέγοντας ότι τώρα πρέπει να αντισταθούμε και να μην ανεχόμαστε καμία συμπεριφορά παραλογισμού, καθώς και καλώ τους αγωνιστές και τούς αυτό-αποκαλουμενους πρωτοπόρους, να αναλάβουν την ευθύνη της αντεπίθεσης, καθολικά μαζικά ταξικά κ όχι συμβολικά.

 Πάτρα 20/11/2020

 Με ψηλά το κεφάλι, χωρίς ίχνος υποταγής

Μετά τιμής

Βασίλης Καλαντζής

Αγωνιστής μουσικός

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις