Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνεργασία Πανεπιστημίου Πατρών και Περιφέρειας αποφάσισαν Φαρμάκης-Μπούρας

Συνεργασία Πανεπιστημίου Πατρών και Περι...

Επίσκεψη και συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών

Ζητήματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και τη συνεργασία του με την Περιφέρεια και τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας, στην κατεύθυνση ισχυροποίησης και ανάπτυξης του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Πρύτανη, Χρήστο Μπούρα.

Ο Περιφερειάρχης ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδράμει στην λειτουργία του Πανεπιστημίου, αναφερόμενος στους πόρους και στα έργα που  διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, αλλά και στις θεσμικές συνεργασίες των δύο πλευρών, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του προγραμματισμού για την επόμενη περίοδο.

Παράλληλα, ο κ. Φαρμάκης, ανακοίνωσε στον Πρύτανη την πρόθεσή του να φέρει ως θέμα προς συζήτηση στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνάρτηση με την τοπική κοινωνία και με την συμμετοχή και παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

«Επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία της Πρυτανείας και της Περιφερειακής Αρχής. Συμμεριζόμαστε την αγωνία για το μέλλον του Πανεπιστημίου Πατρών, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες της Πρυτανικής Αρχής για την ανάγκη στήριξης εκ μέρους της Πολιτείας σε επίπεδο μελών-ΔΕΠ αλλά και προϋπολογισμού, ενώ τονίσαμε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το Πανεπιστήμιο, εγγυάται το μέλλον του και επιδιώκει την μέγιστη δυνατή ανάπτυξή του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, θεωρώντας ότι εκφράζοντας το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, οφείλει η Αυτοδιοίκηση να έχει σημαντικό λόγο και παρέμβαση» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης μετά το τέλος της συνάντησης.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Νέας Γενιάς, Νίκος Κατσουγκράκης, ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής, Μάρκος Μαραγκός, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Διονύσης Μαντζαβίνος, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης και καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας Παναγιώτης Δημόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Ακαδημαϊκών, Διοικητικών Υποθέσεων και Οικονομικής και Φοιτητικής Μέριμνας, Χαράλαμπος Ροδόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Προγραμματισμού και Δικτύων Αχιλλέας Χατζόπουλος..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις