Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Lockdown Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη – Κλειστά δημοτικά, αύξηση τηλεργασίας

Lockdown Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη – Κλεισ...

Ανησυχία στον Βορρά

Με τον ρυθμό εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να αυξάνεται καθημερινά από 70 στους σχεδόν 100 ανά ημέρα, οι υγειονομικές αρχές και οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το επόμενο κρίσιμο δεκαήμερο στη συμπρωτεύουσα.

 

Οι λοιμωξιολόγοι, σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν αποφασίσει να προτείνουν στην κυβέρνηση ένα σκληρό lockdown στη Θεσσαλονίκη και αύξηση της τηλεργασίας. Να επιστρέψει, δηλαδή, η πόλη σε καραντίνα επιπέδου Μαρτίου.

Και αυτό γιατί τουλάχιστον για τις επόμενες 10 μέρες, οι ειδικοί δεν περιμένουν πτώση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόταση των ειδικών είναι, στο πλαίσιο του lockdown στα επίπεδα του Μαρτίου, να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη και να αυξηθεί η τηλεργασία (σ.σ. σήμερα είναι στο 50%). Η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, τις οποίες θα ανακοινώσει στην απογευματινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Με τον ρυθμό εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να αυξάνεται καθημερινά από 70 στους σχεδόν 100 ανά ημέρα, οι υγειονομικές αρχές και οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το επόμενο κρίσιμο δεκαήμερο στη συμπρωτεύουσα.

Σε συνεδρίασή τους οι λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με το iatropedia.gr αποφάσισαν και εισηγούνται προς την κυβέρνηση να επιστρέψει άμεσα η Θεσσαλονίκη στο lockdown του περασμένου Μαρτίου. Αυτό σημαίνει επέκταση των ποσοστών της τηλεργασίας από το 50% που υπάρχει σήμερα στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό, καλύτερο έλεγχο στους εργασιακούς χώρους για το εάν τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και κλείσιμο όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, δηλαδή και των Δημοτικών Σχολείων.

Η απόφαση για τα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν είναι στα χέρια του πρωθυπουργού.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν τα μέτρα θα ισχύσουν μόνο για τη Θεσσαλονίκη ή γενικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα.

Δεδομένων των νέων δηλώσεων του Στέλιου Πέτσα ότι η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και θα κάνει ό,τι χρειαστεί, μάλλον το κλείσιμο των σχολείων, στη Θεσσαλονίκη σε πρώτη φάση, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο.

Δεν αποκλείεται όμως τις επόμενες μέρες να υπάρξουν και νέα μέτρα (κλείσιμο δημοτικών, αύξηση της τηλεργασίας) και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αφού υπάρχει ανησυχία καθώς αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα και στην Αττική.

 

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις