Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πατρινός που «ψάρωσε» τον υποτιθέμενο υπάλληλο της Microsoft! Συνεχίζονται οι απάτες

Ο πατρινός που «ψάρωσε» τον υποτιθέμενο ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Συνεχίζονται οι απάτες και οι απόπειρες με την πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το "ξάφρισμα" λογαριασμών

Απανωτά είναι τα περιστατικά που σχετίζονται με ηλεκτρονικές απάτες, στην Πάτρα.  Οι απάτες ή οι απόπειρες γίνονται με το πρόσχημα της πρόσβασης στον υπολογιστή από δήθεν τεχνικούς μεγάλης εταιρείας λογισμικού. Πιο συγκεκριμένα πολλοί πατρινοί δέχονται κλήσεις οπό ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι καλούν από την Μicrosoft με σκοπό να πείσουν τα υποψήφια θύματα τους να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους εφαρμογές με τη βοήθεια των οποίων, στη συνέχεια, μπορούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα ανακοινώθηκε από την αστυνομία  πως σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους τεχνικούς μεγάλης εταιρείας λογισμικού και υπολογιστών, έπεισαν έναν άνδρα να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του εφαρμογές για απομακρυσμένη πρόσβαση και στη συνέχεια του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.700 ευρώ, από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ωστόσο είναι αρκετοί οι πατρινοί που γνωρίζουν για την απάτη κι έτσι όταν στην άκρη της τηλεφωνικής τους γραμμής βρεθεί κάποιος που ισχυρίζεται ότι τηλεφωνεί από την Microsoft δεν «πέφτουν στην παγίδα». Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός άνδρα που κατοικεί στην περιοχή του Αγίου Αλεξίου. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο thebest.gr, το πρωί της Παρασκευής δέχθηκε δύο τέτοια τηλεφωνήματα, ένα στις 8.30 κι ένα στις 9 το πρωί.

«Σήμερα με κάλεσαν δύο φορές. Την πρώτη φορά ένας άνδρας, τη δεύτερη μία γυναίκα. Έχοντας ακούσει για τα περιστατικά απάτης, όταν μου είπαν ότι μου τηλεφωνούν από την Microsoft κατάλαβα πέρι τίνος πρόκειται. Όταν ρώτησα, μου είπαν ότι μου τηλεφωνούσαν από την Ουάσιγκτον. Πώς θα μπορούσε κάποιος να καλεί από εταιρεία στις 2 τα ξημερώματα σκέφτηκα» αναφέρει. Ο ίδιος μάλιστα αποφάσισε να κάνει και «πλάκα» λέγοντας στον συνομιλητή του πως έχει καλέσει στο Υπουργείο Δικαισύνης της χώρας. Όπως ήταν αναμενόμενο ο ο υποτιθέμενος υπάλληλος της Microsoft έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο και διέκοψε τη συνομιλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις