Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με ποιους κωδικούς στο 13033 θα βγαίνετε έξω το βράδυ - Tι ισχύει τελικά με τα delivery

Με ποιους κωδικούς στο 13033 θα βγαίνετε...

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί

Aκόμα σκληρότερο είναι το καθολικό lockdown που θα ισχύει σε ολόκληρη τη χώρα από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού. Με νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 21:00 έως και τις 05:00 ενώ οι πολίτες μπορούν να στείλουν μόνο 2 κωδικούς μετακίνησης για τις εξόδους τους.

Όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, για το επόμενο διάστημα, επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για εργασία, υγεία, μικρή βόλτα κατοικιδίου και ατομική άθληση, ενώ για τα παραπάνω ισχύει κανονικά η χρήση του SMS 13033. Το «μετακίνηση 6», όπως διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν αφορά άθληση σε αθλητικά σωματεία, αλλά σε ατομική άσκηση και μέχρι 3 άτομα με αποστάσεις και σε μικρή απόσταση από το σπίτι. Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του lockdown. 

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των take away και των delivery από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, οπότε και τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις διευκρινίσεις της, συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία αναφέρει ακριβώς τα εξής: «Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές. Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».

Αναλυτικά:

Με τον αριθμό 1 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.

Με τον αριθμό 6 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.

Οσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όλοι οι κωδικοί για sms στο 13033 για μετακινήσεις

Η αποστολή των SMS στο 13033 λόγω του lockdown γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό

Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)

Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Όσοι στέλνουν SMS θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας - Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις