Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακόμα δεν έχουν πάρει το επίδομα 700 ευρώ οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ

Ακόμα δεν έχουν πάρει το επίδομα 700 ευρ...

Ερώτηση στη Βουλή

"Πότε θα καταβληθεί το επίδομα 700 ευρώ σε αποφοίτους ΕΠΑΛ που εκκρεμεί από την πρώτη φάση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας;" ερωτά ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο βουλευτής της ΝΔ, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στις 29 Μαρτίου, είχε επισημάνει πως "η απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών οδήγησε στη διακοπή της εργασίας των αποφοίτων των ΕΠΑΛ που συμμετείχαν σε προγράμματα μαθητείας, με αποτέλεσμα τη στέρηση αναγκαίου εισοδήματος από τους μαθητευόμενους εργαζόμενους και τις, επί το πλείστον φτωχές, οικογένειές τους".

Στις 2 Ιουλίου, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, του απάντησε πως με βάση το άρθρο 119 του ν. 4692/2020 (Α΄111) προβλέπεται ότι "στους μαθητευόμενους των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας, που ήταν ενεργοί κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, καταβάλλεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με το ποσό των 700 ευρώ και το ποσό της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψής τους, για το χρονικό διάστημα από την έναρξη της επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών κάθε τύπου και βαθμού, μέχρι την επαναλειτουργία τους" .

Στις 7 Οκτωβρίου, όμως, μετά από διαμαρτυρίες δικαιούχων ότι δεν είχαν λάβει το επίδομα, ο βουλευτής είχε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία τον πληροφόρησε πως εκείνη έχει ήδη υπογράψει την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του επιδόματος έκτακτης ανάγκης στους 3.200 αποφοίτους των ΕΠΑΛ που συμμετείχαν σε προγράμματα μαθητείας, αλλά εκκρεμούσε η υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών.

Επειδή, όπως σημειώνει ο Μ. Χαρακόπουλος, αυτή η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί και η λήψη των νέων μέτρων για το δεύτερο κύμα της πανδημίας δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στους δικαιούχους, ο βουλευτής ερωτά τους δύο συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, "για ποιους λόγους δεν έχει αποδοθεί μέχρι σήμερα το βοήθημα των 700 ευρώ στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ που συμμετείχαν σε προγράμματα μαθητείας, σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την επίσπευση της απόδοσης αυτής της ενίσχυσης, και αν θα υπάρξουν αποφάσεις ενίσχυσής τους και για τη νέα αυτή, δεύτερη περίοδο περιοριστικών μέτρων που ισχύουν". 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις