Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η ταινία «Μήλα» με «άρωμα» Πάτρας, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ 2021

Η ταινία «Μήλα» με «άρωμα» Πάτρας, θα εκ...

Το σενάριο υπογράφουν ο Χρήστος Νίκου και ο πατρινός Σταύρος Ράπτης

H ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου,o oποίος έχει κάνει το  σενάριο μαζί με τον πατρινό Σταύρο Ράπτη, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Οσκαρ, διεκδικώντας το βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε κατά πλειοψηφία τη συγκεκριμένη ταινία «για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει». 

Μετά τη Βενετία, το Telluride, το Τορόντο, το βραβείο σεναρίου για τον Χρήστο Νίκου και τον Σταύρο Ράπτη στο φεστιβάλ του Σικάγο, την διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, την πρόσφατη ετικέτα της Dirty Films και της Κέιτ Μπλάνσετ στους executive producers της ταινίας, την συμμετοχή του στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 61ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την πληθώρα θετικών κριτικών από τη παγκόσμια κριτική σκηνή, τα Μήλα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 93η διοργάνωση των Όσκαρ, για το βραβείο Διεθνούς Ταινίας, μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Να θυμίσουμε ότι executive producer αναλαμβάνει η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ. 

Η Αυστραλέζα ηθοποιός βρέθηκε στη Μόστρα εκτελώντας χρέη προέδρου της κριτικής επιτροπής για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του «Μήλα».

Δηλώνοντας γοητευμένη από την ταινία του Χρήστου Νίκου, η Μπλάνσετ θα αναλάβει την προώθηση της ταινίας στις ΗΠΑ, μέσω της εταιρείας παραγωγής της, Dirty Films. Η ίδια δήλωσε για την ταινία πως πρόκειται για «μία πρωτοποριακή, αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία», την οποία είναι περήφανη να εκπροσωπήσει «βοηθώντας να διαδοθεί το χιούμορ, η ζεστασιά και η συναρπαστική ματιά της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture