Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

«Μήλα»: Ήρθε το πρώτο βραβείo για το σενάριο, με την υπογραφή του πατρινού Σταύρου Ράπτη, από το Σικάγο

«Μήλα»: Ήρθε το πρώτο βραβείo για το σεν...

Το Νοέμβριο στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου. Πρόκειται για το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σικάγο. Να σημειώσουμε ότι το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο πατρινός σεναριογράφος Σταύρος Ράπτης.

Executive producer της ταινίας αναλαμβάνει η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ. Η Αυστραλέζα ηθοποιός βρέθηκε στη Μόστρα εκτελώντας χρέη προέδρου της κριτικής επιτροπής για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του «Μήλα».

Δηλώνοντας γοητευμένη από την ταινία του Χρήστου Νίκου, η Μπλάνσετ θα αναλάβει την προώθηση της ταινίας στις ΗΠΑ, μέσω της εταιρείας παραγωγής της, Dirty Films. Η ίδια δήλωσε για την ταινία πως πρόκειται για «μία πρωτοποριακή, αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία», την οποία είναι περήφανη να εκπροσωπήσει «βοηθώντας να διαδοθεί το χιούμορ, η ζεστασιά και η συναρπαστική ματιά της».

Μετά τις πρεμιέρες στη Βενετία και το Τορόντο, τα «Μήλα» συνεχίζουν τη διεθνή φεστιβαλική πορεία τους, ενώ έχουν ήδη βρει διανομή σε περισσότερες από 30χώρες.

Ο Σταύρος Ράπτης είχε βρεθεί στο φεστιβάλ της Βενετίας ως μέρος της ομάδας βασικών συντελεστών της πολυσυζητημένης ελληνικής ταινίας που «άνοιξε» την ενότητα «Ορίζοντες». Μαζί με το σκηνοθέτη Χρήστο Νίκου και την ηθοποιό Σοφία Γεωργοβασίλη είχα μιλήσει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και φωτογραφήθηκαν από τα διεθνή media παρουσιάζοντας το μελαγχολικό και αλληγορικό φιλμ περί επιλεκτικότητας της ανθρώπινης μνήμης.

Μαζί τους και οι παραγωγοί από την Boo productions Ηρακλής Μαυροειδής και Νίκος Σμπιλίρης. Αργότερα, ακολούθησε η προβολή, που συγκέντρωσε επαινετικές κριτικές. Το Hollywood Reporter ήδη στάθηκε στην «ισορροπία μεταξύ ειρωνικής ενατένισης και μελαγχολικής πραγματικότητας» συμπεραίνοντας ότι «πόνος και απομόνωση μπορούν να συντελέσουν τραυματικά αλλά και θεραπευτικά στην ύπαρξή μας».

Το ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο στις ελληνικές αίθουσες από τη Feelgood, είναι ένας στοχασμός πάνω στην ταυτότητα και την απώλειά της, στη μνήμη και τον πόνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture