Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Περιμένουν το «ΟΚ» από τον Δήμο για να ξεκινήσουν οι έλεγχοι στα λύματα της Πάτρας

Κορωνοϊός: Περιμένουν το «ΟΚ» από τον Δή...

Εκκρεμεί η συμβασιοποίηση μεταξύ Πανεπιστημίου και ΔΕΥΑΠ ώστε να ξεκινήσουν οι δειγματοληψίες

Μπορεί οι δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης να έχουν δημοσιοποιήσει ήδη τα αποτελέσματα των ελέγχων στα αστικά λύματά τους και τα αντίστοιχα ευρήματα σε σχέση με τον κορωνοϊό, ωστόσο στην Πάτρα ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει καν οι δειγματοληψίες. Από την πλευρά του Πανεπιστημίου της Πάτρας δηλώνουν καθόλα έτοιμοι και περιμένουν τον Δήμο, ενώ από τον δήμο της Πάτρας ενημερωθήκαμε ότι αιτία της καθυστέρησης είναι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πάντως όπως πληροφορούμαστε οι δειγματοληψίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Διευθυντή του εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητή κ. Απόστολο Βανταράκη, ο οποίος μας επεσήμανε πως η διαδικασία αυτή, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, καθώς δεν έχει προχωρήσει η συμβασιοποίηση μεταξύ Πανεπιστημίου και ΔΕΥΑΠ, ώστε να ξεκινήσουν οι δειγματοληψίες από πλευράς Πανεπιστημίου και πως το εργαστήριο του Πανεπιστημίου είναι απολύτως έτοιμο να ξεκινησει τους ελέγχους ανά πάσα στιγμή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Ανδρέας Παπανικήτας, μας δήλωσε πως οι καθυστερήσεις που έχουν προκύψει οφείλονται σε γραφειοκρατικά ζητήματα και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Μάλιστα, όπως μας είπε είναι θέμα ημερών να λυθούν και τα τελευταία προβλήματα και να προχωρήσει η συμβασιοποίηση, για να ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο τη λήψη δειγμάτων.

Ο κ. Βανταράκης μιλώντας -σε παλαιότερη επικοινωνία- στο thebest.gr είχε επισημάνει πως "θα γίνεται συστηματική δειγματοληψία  σε εβδομαδιαία πιθανότατα, βάση, αλλά και ενδεχομένως πιο συχνά στην αρχή, ώστε να αποτυπωθεί ο αριθμός των ιών στα λύματα, που αποτυπώνουν ουσιαστικά την εικόνα της πόλης. Η δειγματοληψία θα γίνεται από την είσοδο του βιολογικού καθαρισμού. Σε αυτή την περίπτωση θα εστιάσουμε στον κορωνοϊό και αυτό, συγκρίσιμα ανά εβδομάδα, θα δείχνει την αυξομοίωση της παρουσίας του κορωνοϊού στην κοινότητα".

Η διαδικασία αυτή θα αποτυπώσει περαιτέρω την έκταση της παρουσίας του ιού στην πόλη, δεδομένου ότι δεν καταγράφονται όλα τα πραγματικά περιστατικά. "Τα κρούσματα που ανακοινώνονται αφορούν σε όσους διενεργήθηκαν τεστ, τα λύματα αποτυπώνουν την εικόνα της κοινότητας με ό,τι αβεβαιότητα μπορεί να έχει γιατί δεν πρόκειται για ανάλυση νοσοκομειακού δείγματος, αλλά ουσιαστικά θα αποτυπώνει ολόκληρη την κοινότητα", είχε σημειώσει ο κ. Βανταράκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις