Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόψε στην Παντάνασσα ιερά αγρυπνία για τον Άγιο Γεώργιο

Απόψε στην Παντάνασσα ιερά αγρυπνία για ...

Ξεκίνησε & πάλι η 2η Θεία λειτουργία τις Κυριακές με τη συμμετοχή της ανδρικής τετραφώνου χορωδίας που έχει ανάγκη και από νέα μέλη

Απόψε Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, μετά τις 20.00 και έως 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όπως έχουμε ξαναγράψει, θα τελεστεί στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών ιερά αγρυπνία για την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του μεγαλομάρτυρος. Στην Παντάνασσα ως γνωστόν υπάρχει ειδικός θρόνος και εικόνα του Αγ. Γεωργίου καθώς στην περιοχή υπήρχε παλαιότερα ιερός ναός αφιερωμένος στον αγαπημένο αυτό άγιο. Στην ιερά αγρυπνία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών που θα πλαισιωθεί από τους ιερείς της Παντάνασσας.

Επίσης θα τεθεί για προσκύνημα, τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου.

Να προσθέσουμε πως στο τέλος της Θείας λειτουργίας της Κυριακής 1η Νοεμβρίου 2020 που ξεκίνησε και πάλι για τη χειμερινή περίοδο η 2η Θεία λειτουργία με τη συμμετοχή της ανδρικής τετραφώνου χορωδίας «Γεώργιος Ν. Τριάντης», ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος απηύθυνε έκκληση σε όσους άνδρες διαθέτουν σωστή φωνή να απευθυνθούν στον χοράρχη Θόδωρο Χαλκιόπουλο και να γίνουν μέλη της χορωδίας. Η συγκεκριμένη χορωδία που είναι πλέον η μοναδική που έχει απομείνει στην Αχαΐα και ενδεχομένως και τη Δυτ. Ελλάδα, χρειάζεται νέα μέλη, μία ανάγκη που ειδικά αυτή την περίοδο που κάποια μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη της, απέχουν για λόγους προστασίας από τον covid-19, είναι μεγαλύτερη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις