Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόσα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στην Αχαΐα

Πόσα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται να α...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Λιγότερα σε σχέση με αυτά που ανακοινώθηκαν την Κυριακή

Με πολλούς νομούς να είναι αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό, η Αχαΐα προς το παρόν βρίσκεται εκτός της «ζώνης υψηλού κινδύνου», με την αγωνία για τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα, Δευτέρα, να μεγαλώνει.

Χθες, Κυριακή, στην Αχαΐα, ανακοινώθηκαν 32 νέα κρούσματα και μόνο το ένα συνδέεται με γνωστή συρροή. Ωστόσο σήμερα αναμένεται ο αριθμός των  νέων κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί να είναι αρκετά μικρότερος.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Πάτρας αλλά και του νοσοκομείου του Ρίου, προκύπτει μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων» αναφέρει στο thebest.gr η επίκουρη καθηγήτρια παθολογίας- λοιμωξιολογίας Καρολίνα Ακινόσογλου. Ωστόσο αναμένεται η συνολική εικόνα του νομού και από τις άλλες περιοχές με την συνολική εικόνα να αναμένεται να κυμανθεί σε χαμηλότερο επίπεδο από τα 32 χθεσινά κρούσματα. 

Από την άλλη όπως εξηγεί στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης- υπεύθυνος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, στατιστικά ο αριθμός των κρουσμάτων την Δευτέρα είναι μικρότερος καθώς προκύπτει μετά από Κυριακή όπου δεν γίνονται πολλά τεστ.

«Οι επόμενες μέρες θα δώσουν μία πιο ακριβή και σαφή εικόνα. Διανύουμε μία κρίσιμη εβδομάδα. Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα και να αντέξουν τα νοσοκομεία, το σύστημα υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 Μέχρι χθες στα νοσκομεία Ρίου και Αγίου Ανδρέα νοσηλεύονταν 25 άτομα.

Στο μεταξύ ανησυχία προκλήθηκε στα Καλάβρυτα μετά την επιβεβαίωση του πρώτου ουσιαστικά κρούσματος στην περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις