Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στην Πάτρα- Μπορεί να φέρει αλλαγή «ζώνης»

Κορωνοϊός: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η επίκουρη καθηγήτρια παθολογίας, λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιου Πατρων, Καρολίνα Ακινόσογλου

Ανησυχητική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού, στην Πάτρα, όπως εξηγεί στο thebest.gr, η επίκουρη καθηγήτρια παθολογίας - λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών, Καρολίνα Ακινόσογλου.

«Αυτή τη στιγμή, στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου αλλά και του νοσοκομείου έχουν βρεθεί περίπου 30 θετικά δείγματα. Σε αυτά θα προστεθούν και τα θεετικά δείγματα που έχουν βρεθεί και σε άλλα, ιδιωτικά εργαστήρια. Είναι ένας αριθμός που μας ανησυχεί. Μέσα στην μέρα θα έχουμε τα επίσημα αποτελέσματα και τον ακριβή αριθμό, όμως τα περισσότερα θετικά δείγματα προκύπτουν από το εργαστήριο του νοσοκομείου. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ευρήματα που μπορεί να φέρουν αλλαγή στη ζώνη όπου ανήκει η περιοχή» εξηγεί η κα Ακινόσογλου.

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη θα πάρει την απόφαση. 

Γιατί η εικόνα από τα rapid test δεν είναι αντιπροσωπευτική ...

Η λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και στα rapid test που έγιναν και σε κεντρικές πλατείες της Πάτρας, τις τρεις προηγούμενες ημέρες. Είναι γεγονός ότι από τους ελέγχους που έγιναν εκεί δεν προέκυψε μεγάλος αριθμός θετικών δειγμάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Παρασκευή συνολικά διενεργήθηκαν 495 και όπως πληροφορείται το thebest.gr θετικό βρέθηκε ένα στην πλατεία Ελευθερίας. Οι έλεγχοι έγιναν επίσης στην πλατεία Γεωργίου και στην πλατεία Κύπρου. Στην πλατεία Γεωργίου έγιναν 207 parid test στην παλτεία Κύπρου 150 και στην παλτεία Ελευθερίας 138 με ένα θετικό. Την Πέμπτη, υπήρξαν  μόλις δύο θετικά τεστ από τα 527 που διενεργήθηκαν σε τρεις πλατείες της Πάτρας, Από τα 527 rapid test που διενεργήθηκαν, τα 196 έγιναν στην πλατεία Γεωργίου όπου και διαπιστώθηκαν δύο θετικά, τα 133 στην πλατεία Ελευθερίας και τα 198 στην πλατεία Κύπρου.

«Είναι θετικό ότι από τα rapid test δεν προέκυψε μεγάλος αριθμός θετικών δειγμάτων. Όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι το δείγμα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι δηλαδή που πήγαν να κάνουν το τεστ, είναι άτομα που ενδιαφέρονται για την υγεία τους και δεν έχουν συμπτώματα.

Από την άλλη στα εργαστήρια του νοσοκομείου και του Πανεπιστημίου εξετάζονται περιπτώσεις όπου υπάρχουν συμπτώματα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το δείγμα στα rapid test δεν είναι και τόσο ασφαλές ή “σωστό”» εξηγεί.

Να θυμίσουμε ότι χθες στην Αχαΐα καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα, στην Αιτωλοακαρνανία 2 και στην Ηλεία ένα. Επομένως στη Δυτική Ελλάδα ανακοινώθηκαν συνολικά 12 νέα κρούσματα. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις