Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Η Δημοτική αρχή στην επέτειο της 28ης Σεπτεμβρίου- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η Δημοτική αρχή στην επέτειο της ...

Κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκαν σήμερα στις (περιορισμένες λόγω κορωνοϊού) εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28 ης Οκτωβρίου 1940. Παρέστησαν στην Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας και αμέσως μετά, στο Μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή μέρα, πέρα από την ιστορική της σημασία, μας θυμίζει τι σημαίνει κατοχή, τι σημαίνει κατακτητής, αλλά και το ότι ποτέ δεν φταίνε οι λαοί για τους πολέμους. Φταίνε τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων, που θέλουν να επιβάλουν στους λαούς την οικονομική τους κυριαρχία.

Αυτό ζούμε και σήμερα και πρέπει η εθνική μας επέτειο, να μας οδηγήσει να πιστέψουμε ότι πρέπει ο λαός να αγωνιστεί, ενάντια σ’ αυτούς, που για την ικανοποίηση των οικονομικών τους συμφερόντων και την επιβολή της οικονομικής τους κυριαρχίας, μπορεί να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες, ακόμα και σε πόλεμο. Πρώτοι και καλύτεροι οι Αμερικάνοι, που θέλουν να παρεμβαίνουν παντού, ακόμα και στην πόλη μας, παριστάνοντας τους προστάτες μας ενώ είναι εκείνοι που προκαλούν τα προβλήματα στους λαούς.

Ο λαός όταν θέλει, όσο «μικρός» κι αν είναι, όπως τον βλέπουν οι «μεγάλοι» που κάνουν κουμάντο, έχει τη δύναμη να αγωνιστεί για την κυριαρχία του και ν’ ανατρέψει τα πάντα, όπως έκανε ο Ελληνικός λαός και στην κατοχή, διώχνοντας τους κατακτητές, ενώ οι συμβιβασμένοι παρέμεναν σε υποταγή.

Και σήμερα λοιπόν, κόντρα σ’ έναν τέτοιο συσχετισμό, οι λαοί μπορούν να ανατρέψουν τα πράγματα για το δικό τους καλό, να έχουν ειρήνη και να ζουν ευτυχισμένοι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις