Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πολύς κόσμος πέρασε για προσκύνημα από το ναό του Αγ. Δημητρίου

Πάτρα: Πολύς κόσμος πέρασε για προσκύνημ...

Η ανθοστόλιστη εικόνα του Αγίου είχε τοποθετηθεί στην είσοδο

Πολλοί πέρασαν από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 το απόγευμα από την ενορία του Αγίου Δημητρίου Πατρών στην άνω πόλη για να ανάψουν το κερί τους και να πάρουν λίγο άρτο για ευλογία και να προσκυνήσουν τη χάρη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη που είναι ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της Κυριακής στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ενώ ανήμερα τη Δευτέρα 26/10/2020 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο Θείο κήρυγμα του στο τέλος αναφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο αλλά και στην θαυματουργική του προστασία στους Θεσσαλονικείς ανά τους αιώνες όπως στις αρχές του 13ου αιώνα που η πόλη είχε δεχτεί επιδρομή από τους Βουλγάρους.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στην εορτή της φωτοφόρου Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου την 28η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η εθνική επέτειος του Όχι στους Ιταλούς κατακτητές ενώ απευθυνόμενος στον κόσμο ζήτησε να βάλουμε όλοι στα μπαλκόνια μας τις Ελληνικές σημαίες αποδεικνύοντας την πίστη μας στο Θεό και τιμώντας τον ηρωισμό των προγόνων μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος επέδωσε επίσης το τιμητικό οφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου στον π. Νεκτάριο Γαλάνη, εφημέριο του ναού του Αγ. Δημητρίου, ο οποίος και υπηρετεί το ιερό θυσιαστήριο επί 26 συναπτά έτη. Όλο το εκκλησίασμα αναφώνησε «Άξιος» τη στιγμή που ο κ.κ. Χρυσόστομος φορούσε στον π. Νεκτάριο Γαλάνη τον Σταυρό του πρωτοπρεσβύτερου.

Ο εορτασμός συνεχίζεται το απόγευμα της Δευτέρας με τον εσπερινό και την Τρίτη 27/10 το πρωί θα τελεστεί η Θεία λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νέστορος, εικόνα του οποίου φυλάσσεται στο ναό.

Η ανθοστόλιστη (με κόκκινα τριαντάφυλλα) εικόνα του Αγίου Δημητρίου είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της εκκλησίας και άνθρωποι όλων των ηλικιών περνούσαν με σεβασμό και κατάνυξη να προσκυνήσουν.

Θρησκευτική πανήγυρη για τον Άγιο Δημήτριο έχουμε και στο ναό στα Μποζαΐτικα όπου στον εσπερινό την Κυριακή 25/10 το απόγευμα χοροστάτησε και μίλησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις