Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάγδα Φύσσα: Η μάνα σύμβολο κατά του φασισμού που νίκησε την Χρυσή Αυγή

Μάγδα Φύσσα: Η μάνα σύμβολο κατά του φασ...

H Μάγδα Φύσσα δικαιώθηκε 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου της

Η Μάγδα Φύσσα επί 5,5 χρόνια δεν έλειψε ούτε μια ημέρα από το δικαστήριο. Όταν το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορούμενους ενόχους, η νίκη ήταν του γιου της. Λίγες φορές της είδαμε να εκρήγνυται. Μια από αυτές ήταν όταν η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων. Μαζί με τον γιο της έγινε και η ίδια σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα και το μνημείο του Παύλου Φύσσα είναι για αυτήν σημείο αναφοράς. Σε αυτό βλέπει τα μάτια του, τον χαϊδεύει στο πρόσωπο και του αφήνει λουλούδια. Άλλωστε η δολοφονία του Παύλου έμελε να ξετυλίξει το κουβάρι της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η Μάγδα Φύσσα κατέρρευσε. Παρέμεινε στον προθάλαμο της δικαστικής αίθουσας και έκλαιγε με λυγμούς για αρκετή ώρα. Στο πλευρό της είναι συγγενείς, δικηγόροι και φίλοι του Παύλου Φύσσα που έπεσαν στην αγκαλιά της μόλις η Πρόεδρος έδωσε τη λήξη της συνεδρίασης. Έξω από την αίθουσα, δεκάδες άνθρωποι που είχα συγκεντρωθεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια στην πολιτική αγωγή.

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, το δικαστήριο χρειάστηκε να συνεδριάσει περισσότερες από 450 φορές συνολικά και η μητέρα του Παύλου Φύσσα έδινε κάθε φορά το «παρών». Για τη Μάγδα Φύσσα ο πόνος της απώλειας δεν σβήνει ποτέ, ο αγώνας που έδωσε όμως όλα αυτά τα χρόνια δικαιώθηκε. 
«Μόνο εγώ που ήμουν εκεί κατάλαβα τον αγώνα τους όλο και τι προσπάθειες και με πόση εργασία απέδειξαν ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Θα μπορούσαν να μην είχαν τόσα πολλά στοιχεία, γιατί δεν ήταν όλα στη δικογραφία» δήλωσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Σαστισμένη και με τα μάτια πρησμένα από το κλάμα, η Μάγδα Φύσσα με δυσκολία προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.  Σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι δικαιώνεται ο Παύλος, η Μάγδα Φύσσα αποκρίθηκε: «Αυτό δεν το ξέρω, εάν δικαιώνεται. Μακάρι να ήταν εδώ να το έλεγε ο ίδιος. Μακάρι να ήταν ένα από τα θύματα που χτύπησαν και σακατέψανε. Ας ήταν εδώ να μπορούσε να πει εκείνος, εάν δικαιώνεται ή όχι. Δεν είναι εδώ όμως ο Παύλος. Άρα δε νομίζω ότι υπάρχει δικαίωση για τον Παύλο. Η δικαίωση είναι για εμάς, για αυτό τον κόσμο που αγωνίστηκε για να αποδείξει ότι όντως είναι μια εγκληματική οργάνωση κάτω από το μανδύα του πολιτικού κόμματος».

Η Μάγδα Φύσσα χρειάστηκε να ζήσει 7 χρόνια χωρίς τον Παύλο , άκουσε τους δολοφόνους του γιού της να την λοιδορούν , τους άκουσε να περιγράφουν κυνικά πως σκότωσαν το παιδί της και σήμερα 7 χρόνια μετά την δολοφονία του λιποθύμησε στο άκουσμα της απόφασης για να ξεσπάσει λίγα λεπτά αργότερα σε λυγμους και στην συνεχεια να παραδοθεί στην αγκαλιά των φίλων του Παύλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις