Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γ. Ρώρος: Να μετατραπεί το καταφύγιο στα Ψηλαλώνια σε μόνιμα επισκέψιμο χώρο

Γ. Ρώρος: Να μετατραπεί το καταφύγιο στα...

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών» μαζί και με στελέχη της επισκέφθηκαν την έκθεση που λειτουργεί για την 76η επέτειο Απελευθέρωσης της Πάτρας

Επίσκεψη στην φωτογραφική έκθεση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Oργανισμός του Δήμου Πατρέων στο καταφύγιο κάτω από τα Ψηλαλώνια με αφορμή την 76η επέτειο της Απελευθέρωσης της Πάτρας από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μέλη της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών» με επικεφαλής της, τον Γιώργο Ρώρο.

Ο Γ. Ρώρος πλαισιωνόταν από την Μαρία Κουρμπανά (Μέλος στο Δ.Σ. ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας), την Νεφέλη Καϊμακά και Τούλα Μπαϊρακτάρη (Διαμερισματικές Σύμβουλους στο Αρκτικό και Ανατολικό Διαμέρισμα), τον Ηλία Κωνσταντάτο και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Η ανάδειξη ενός ιστορικού χώρου όπως το καταφύγιο, είναι στη σωστή κατεύθυνση για την πόλη και θα πρέπει να αναζητηθεί τρόπος μόνιμης λειτουργίας του. Η μόνιμη έκθεση θα αναδεικνύει την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τους βομβαρδισμούς της πόλης. Εκατοντάδες Πατρινοί έχασαν τη ζωή τους και η πόλη υπέστη ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές. Ο χώρος θα πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμα επισκέψιμο με στόχο την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, κατόπιν αντίστοιχης μουσειολογικής μελέτης με ουσιαστικές παρεμβάσεις (περιβαλλοντικές συνθήκες στο εσωτερικό, χρήση εποπτικών μέσων, φωτισμός, προβολές, πεζοδρόμηση στο εξωτερικό), τονίζει ανακοίνωση της παράταξης του Γιώργου Ρώρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις