Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όλοι, πλην Ρουπακιά, ζήτησαν αναστολή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όλοι, πλην Ρουπακιά, ...

Επιχειρήματα τύπου ήμουν καλός μαθητής, έχω πολλά παιδιά και μεγάλη μητέρα, χρησιμοποίησαν οι καταδικασθέντες στη δίκη της Χρύσης Αυγής

Σε θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, αν παρακολουθήσει κανείς τα επιχειρήματα των καταδικασθέντων είτε των μαρτύρων που κλήθηκαν, προκειμένου να ανασταλούν οι ποινές τους. Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, στις 10:30. Θα συνεχιστεί η διαδικασία με εξέταση μαρτύρων για όσους εκ των καταδικασθέντων αιτούνται αναστολή της ποινής τους μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

 

Η «περιπέτεια με τον Πακιστανό»

Σαν «περιπέτεια με τον Πακιστανό» χαρακτήρισε την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τον εντολέα του Χρήστου Στεργιόπουλου, ο συνήγορός του. «Ποτέ άλλοτε στη ζωή του, πέρα από αυτό που ξέρετε, δεν είχε διαπράξει άλλο έγκλημα. Είναι άνω των 40 ετών και έχει μια μητέρα 85 ετών με τεράστια προβλήματα υγείας. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις, ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην Πυροσβεστική αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό. Το ΜΟΕ αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και μειώθηκε η ποινή από τα ισόβια στα 20 χρόνια, εργαζόταν στη φυλακή, εξέτισε και αφέθηκε ελεύθερος» είπε.

Τα δάκρυα για τον Καζατζόγλου

Με λυγμούς κατέθεσε η αρραβωνιαστικιά του Ιωάννη Καζατζόγλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα σε 10 έτη και 2 μήνες στο δικαστήριο. «Ο πατέρας του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Μεγαλώνει και τα δικά μου παιδιά», δήλωσε η μάρτυρας, αποκαλύπτοντας ότι είναι έγκυος από τον καταδικασθέντα και ζητώντας από το δικαστήριο να δώσει αναστολή της ποινής του. 

 

Η ανατροπή για τον Λιακόπουλο

«Έχει λευκό ποινικό μητρώο... εκτός βέβαια από τη βασική πράξη της παρούσας υπόθεσης» επεσήμανε ο συνήγορος του Λιακόπουλου, αναφορικά με τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμαν. Ο υπερασπιστής του ανέφερε ότι ένας νέος εγκλεισμός του καταδικασθέντα σε 6 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση «θα ανατρέψει κάθε προσπάθειά του να επανέλθει στην κοινωνία».

Ο ανιψιός του Κουζήλου

«Ο Νίκος Κούζηλος σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει εκτός φυλακής. Υπάρχουν λόγοι να παραμείνει κοντά στην οικογένειά του. Έχει ένα ανήλικο παιδί. Το μόνο εισόδημα που έχει η οικογένειά του είναι από την εργασία του» είπε στην κατάθεσή του ο ανιψιός του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 7 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς να του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. 

Ο Μπαρμπαρούσης πήγε ως μάρτυρα υπεράσπισης τον πατέρα του

Νωρίτερα στο Εφετείο Αθηνών παρουσιάστηκε ένας εκ των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ζητώντας αναστολή της ποινής του. Ως μάρτυρα υπεράσπισης, έφερε τον πατέρα του! Ο ηλικιωμένος άνδρας ήρθε υποβασταζόμενος από τον πρώην βουλευτή και καταδικασμένο πλέον μέλος εγκληματικής οργάνωσης, καθώς έχει προβλήματα όρασης.

«Μένει μαζί μας από τότε που δεν βγήκε βουλευτής. Ήταν παντρεμένος, χώρισε, δεν τα βρήκαν. Τα παιδιά του μένουν με τη μητέρα τους, είναι 8, 9 και 10 χρόνων. Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Έχει διατροφή 1.500 ευρώ βοηθάμε κι εμείς, καμία κότα, κανένα αυγό. Εγώ είμαι τελειωμένος αν μπει φυλακή. Όταν ήταν βουλευτής στην Αθήνα μέχρι το 2017 τον Μάιο εγώ δεν είχα πρόβλημα. Η γυναίκα μου έχει προβλήματα υγείας. Οικονομικά μας βοηθάει ο γιος μου. Ούτε τη διατροφή για τα παιδιά του θα μπορεί να δώσει, ούτε εμένα να βοηθήσει. Θέλω 2-3 ταξί το μήνα να κατεβαίνω από το χωριό στην Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μπαρμπαρούση υποστήριξε: «Ο κατηγορούμενος δεν προετοίμασε τη φυγή του, δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του. Οι γονείς του τον έχουν ανάγκη. Είναι κοντά τους ως συμπαραστάτης. Συνδράμει στις ελιές και στα ζώα. Έχει 3 παιδιά, πληρώνει διατροφή».

Ακολούθως έγινε κι ο εξής διάλογος ανάμεσα στην πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, και τον Μπαρμπαρούση:

Μπαρμπαρούσης: Μπορώ να αποχωρήσω κι εγώ (σ.σ: ύστερα από την κατάθεση του πατέρα του);

Δικηγόρος: «Είναι θέμα σεβασμού να συνοδεύσει τον πατέρα του».

Πρόεδρος: «Κοιτάξτε. Είστε κατηγορούμενος εδώ και 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα, αφού ήρθατε, καθίστε μαζί με τους κατηγορούμενους».

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις