Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιστολή Πελετίδη σε Υπουργούς για την επέκταση των σχολικών γευμάτων

Επιστολή Πελετίδη σε Υπουργούς για την ε...

Επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο

Θέμα παροχής σχολικών γευμάτων – δεκατιανού στον μαθητικό πληθυσμό θέτει με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως και προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Η επιστολή του Δημάρχου, που κοινοποιείται και στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), έχει ως εξής:

 

Κυρία/-ε Υπουργέ,

Η καθολική κάλυψη των αναγκών του μαθητικού πληθυσμού σε σίτιση είναι επιβεβλημένη, καθώς η σωστή, ισορροπημένη και επαρκής διατροφή των παιδιών, είναι απαραίτητη για τη σωστή τους ανάπτυξη, για την κοινωνικοποίησή τους, για τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία.

Σήμερα όμως, η κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών, έχει και ένα επιπλέον νόημα, καθώς με τη φορολογία, την περικοπή των μισθών, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, δημιουργήθηκε μία τραγικά αδιέξοδη κατάσταση στις λαϊκές οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών τους, όπως είναι η σωστή, ισορροπημένη, πλήρης διατροφή για την υγιή ανάπτυξή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 30% των παιδιών στη χώρα μας ανήκουν στα οικονομικά εξαθλιωμένα τμήματα του πληθυσμού. Επομένως, η επέκταση της διανομής δεκατιανού και γεύματος στα σχολεία, η καθολική κάλυψη των αναγκών σε σίτιση με ευθύνη του κράτους, με σύγχρονους, επιστημονικούς όρους, είναι επιβεβλημένη ανάγκη.

Μάλιστα, αποτελεί και πάγια διεκδίκηση του γονεϊκού κινήματος, τα σχολικά γεύματα να δίνονται ενιαία, με ευθύνη του κράτους.

Χρειάζεται, συνεπώς, η επέκταση του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» - «Δεκατιανό» σε όλο το μαθητικό πληθυσμό και για όλα τα γεύματα, ώστε να συμπεριλάβει και τις μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, διαμορφώνοντας τα ανάλογα διατροφολόγια που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται η δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα, που να έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την εκπόνηση, την υλοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων.

Όμως, για τη φετινή χρονιά και την άμεση επέκταση του προγράμματος, οι Σχολικές Επιτροπές μπορούν να αναλάβουν –με την ανάλογη αύξηση της χρηματοδότησης- τη διεύθυνση και τη λειτουργία του.

Ο Δήμαρχος Πατρέων

        

Κώστας Πελετίδης

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις