Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού για εξαίρεση των δικαστών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα...

Μετά από διάσκεψη τριών ωρών

Απορρίφθηκε το αίτημα του καταδικασμένου μέλους του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Γιάννη Λαγού, να εξαιρεθούν τα μέλη του δικαστηρίου. Με τη νέα του σύνθεση, που έκρινε το αίτημα, το δικαστήριο μετά από διάσκεψη 3 περίπου ωρών απέρριψε το αίτημα. Η πρόεδρος ανακοίνωσε πως απορρίπτεται η αίτηση του Ι. Λαγού, όπως είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας.

Η πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων: «Ο Ιω. Λαγός υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο τξης αθωότητας του από ΜΜΕ, Πρόεδρο Δημοκρατίας και πολιτικούς. ΤΟ ΕΔΔΑ έχει κρίνει ότι οι δημόσιες δηλβωσεις αποτελούν παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. Πλην όμως αυτές οι δηλώσεις έγιναν εκτός δικαστηρίου. Δεν προέκυψαν πράξεις ή παρελείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δικαιοιολογήσουν μεροληψία».

Μετά από την απόρριψη της αίτησης Λαγού ανέβηκε στην έδρα το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής και κατόπιν συνεννόησης με την εισαγγελέα η πρόεδρος έδωσε διακοπή της δίκης για αύριο στις 11 το πρωί. 

Αύριο το πρωί αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των ποινών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά.

Νωρίτερα:

Την απόρριψη της αίτησης Λαγού ζήτησε η Πατρινή εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη νέα σύνθεση που ανέβηκε στην Έδρα. Μετά τη δήλωση αποχής λόγω κωλύματος της προέδρου της σύνθεσης που ορίστηκε να εξετάσει την αίτηση Λαγού, στην Έδρα ανέβηκε άλλη σύνθεση, η οποία θα κρίνει τις αιτιάσεις του ευρωβουλευτή κατά του δικαστηρίου της δίκης της Χρυσής Αυγής. 

Τον λόγο έλαβε η εισαγγελέας, η οποία ζήτησε την απόρριψη της αίτησης κρίνοντας ότι είναι «αόριστη και απαράδεκτη». Σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, η αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου ασκήθηκε καταχρηστικά από τον κριθέντα ένοχο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Νέα εμπλοκή προέκυψε στην πρόοδο της εξέτασης του αιτήματος Λαγού, καθώς η πρόεδρος της νέας σύνθεσης που ορίστηκε για να κρίνει την αίτηση, δήλωσε κώλυμα, επειδή ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.Μετά την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να κριθεί από άλλη σύνθεση το κώλυμα της προέδρου και αν θα γίνει δεκτό, ώστε η διαδικασία για την εξέταση του αιτήματος να προχωρήσει είτε με άλλον πρόεδρο είτε με την ίδια.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, γίνεται σαφές ότι το αίτημα του Γιάννη Λαγού θα εξεταστεί, αφού το δικαστήριο που δικάζει τη Χρυσή Αυγή έκρινε παραδεκτή την αίτηση. Ενώ είχε αποχωρήσει η νέα σύνθεση, ο Γιάννης Λαγός ακούστηκε να λέει: «Έτσι μπράβο, έναν έναν τους στέλνουμε στο σπίτια τους». 

Τελικά, τρίτη σύνθεση ανέβηκε για να εξετάσει την αίτηση εξαίρεσης του Γιάννη Λαγού καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αποχής της κυρίας Σιμιτζή. Η συζήτηση της αίτησης άρχισε με την εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου να προτείνει την απόρριψη της με το σκεπτικό «δε βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά αλλά σε υπόνοιες».

Η εισαγγελέας κατέληξε πως η αίτηση είναι αόριστη και πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη και αόριστη αλλά και διότι ασκείται καταχρηστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις