Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πλεύρης στη Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν δικάζετε τον φασισμό, ούτε τη Δημοκρατία

Πλεύρης στη Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν δικάζ...

Ο Κώστας Πλεύρης, συνήγορος του Γιάννη Λαγού, κατηγόρησε τους δικαστές ότι έχουν επηρεαστεί από τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη

Προσήλθε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης προκειμένου να αιτηθεί την εξαίρεση του δικαστηρίου για τον εντολέα του. Κατηγορώντας τους δικαστές ότι έχουν επηρεαστεί, έκανε λόγο για πολιτική δίκη και κατέληξε εξαιρώντας την εισαγγελέα της έδρας, να πει: «Δε μας νοιάζει να νικήσει η Δημοκρατία, όπως η πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαρόπουλου, μας νοιάζει να κερδίσει η Δικαιοσύνη».

 
Να σημειωθεί ότι το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Πλεύρης αφορά την εξαίρεση μόνο των δικαστών, όχι της εισαγγελέως και του αναπληρωτή της.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης είπε:

«Ερχόμενος στο δικαστήριο σας νόμιζα ότι έρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επαναστάσεως με πλήθη έξω από τος αίθουσες, και αποδοκίμαζαν εκείνους που υπεράσπιζαν τους κατηγορουμένους. Ελπίζω το δικαστήριο σας να εξασφαλίζει την ακεραιότητα.

Ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη του. Δεν επιτρέπεται τα ΜΜΕ να αποκαλούν τον κατηγορούμενο ένοχο. Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Αυτός έχει γίνει από την πρόεδρο της δημοκρατίας, τα ΜΜΕ και τος τηλεοράσεις.

 Τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και οι διαδηλώσεις στο δρόμο μπορεί να σας έχουν επηρεάσει. Έχουμε την υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί από τις παρεμβάσεις των εξουσιών. Μέσα στη Βουλή αναρτήθηκαν πινακίδες που έλεγαν δεν είναι αθώοι, και εσείς τις είδατε.

Έχει μετατραπεί η δίκη σε πολιτική δίκη. Βλέπω ότι όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Δεν αμφισβητούμε ότι είστε ικανή δικαστής όπως γράφουν οι εφημερίδες. Εμείς δεν διαφωνούμε αλλά υπάρχουν και άλλοι ικανοί. Αντιθέτως στρέφονται κατά της εισαγγελέως.

Σήμερα γράφουν οι εφημερίδες σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα πάρουν αναστολή οι κατηγορούμενοι. Δεν δικάζετε το φασισμό, ούτε τη δημοκρατία. Εμάς εδώ μας ενδιαφέρει να νικήσει η δικαιοσύνη και όχι η Δημοκρατία, όπως είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Εισαγγελέας εκπροσωπεί τα συμφέροντα του δημοσίου, εσείς εκπροσωπείτε την δικαιοσύνη. Δημιουργείται η υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί.

Υπάρχει υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί. Εγώ ήμουν από τους πρώτους που κατηγορησα τη Χρυσή Αυγή, δεν ανήκω σε αυτούς, μου έχει επιτεθεί ο Κασιδιάρης. Δεχθήκατε μια κατάσταση που παραβιάζει ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας, δια της ανοχής. Αυτοί είναι οι λόγοι που ζητούμε να εξαιρεθεί όλο το δικαστήριο σας πλην της εισαγγελέως. Πολιτικοποιήσατε μια ποινική δίκη. Οφείλατε να κάνετε μια δήλωση ότι εδώ δεν δικάζονται ιδεες. Δεν μπορεί όλα τα κομματοσκυλα να κάνουν δηλώσεις ότι νίκησε η Δημοκρατία, δεν δικάστηκε η Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε μόνη της στη Βουλή, την έστειλε ο λαός.  Εγώ είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα  αυτής  της δίκης Εκτός αν είστε Τερτσέτης η Πολυζωίδης…».

 

 

πηγή ethnos.gr

φωτο eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις