Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από τα 83 κρούσματα στην Αχαϊα, τα 52 εντοπίζονται στην Πάτρα

Από τα 83 κρούσματα στην Αχαϊα, τα 52 εν...

Τι είπαν οι ειδικοί για το μινι lockdown στην Αχαϊα

Απάντηση στο ερώτημα γιατί στην Αχαΐα και τα Ιωάννινα στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν περιλαμβάνεται η χρήση μάσκας παντού, στην Αττική αυτό δεν γίνεται, αναζήτησαν από τους ειδικούς οι δημοσιογράφοι κατά την χθεσινή ενημέρωση.

Απαντώντας σε αυτό ο κ. Χαρδαλιάς, εξήγησε πως «αυστηροί σε περιοχές με μικρότερες αντοχές και δυνατότητες του συστήματος Υγείας, πάντα συγκριτικά με την Αθήνα και είναι τελείως διαφορετικά τα δεδομένα στην κάθε περιοχή, πόσο μάλλον που στα Γιάννενα και στην Πάτρα, μιας και αναφέρατε τις συγκεκριμένες περιοχές, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αυτή τη στιγμή υπερτοπικής από τη μία και τοπικής από την άλλη.

 Στα Γιάννενα είχαμε 89 από τα 101 ενεργά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, στον Δήμο Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα, τα χαρακτηριστικά στην Πάτρα ήταν τελείως διαφορετικά. Είχαμε 83 κρούσματα σε όλη την Αχαΐα, από τα οποία τα 52 ήταν στην πρωτεύουσα, δηλαδή στο Δήμο Πατρέων, και μάλιστα τα υπόλοιπα ήταν διάσπαρτα στην Αχαΐα με μεγάλο αριθμό επαφών και μετακινήσεων μεταξύ Δήμων και με αρκετά από αυτά υγειονομικού προφίλ, με ό,τι σημαίνει αυτό για την προστασία των υγειονομικών μας μονάδων».

Η απόφαση για κάθε περιοχή, εξήγησε ο υφυπουργός λαμβάνεται μετά την εκτίμηση και τη στάθμιση των δεδομένων και των μέτρων. «Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και προτιμούμε πολλές φορές να είμαστε πιο αυστηροί μέχρι να στεγανοποιήσουμε συγκεκριμένους, διάσπαρτους επιδημιολογικούς κύκλους, παρά να πάμε σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία» κατέληξε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις