Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το ριμέικ του φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Dune» αναβάλλεται τελικά για το 2021

Το ριμέικ του φιλμ επιστημονικής φαντασί...

Ακολουθεί κι αυτό πολλές άλλες μεγάλες παραγωγές που λόγω covid-19 άλλαξαν ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες

Οι ηχηρές ανακοινώσεις για αναβολές της πρεμιέρας στις κινηματογραφικές αίθουσες, μερικών από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, κάνουν σαφές ότι ως το τέλος του χρόνου, ή ακόμη χειρότερα, έως την άνοιξη του 2021, δεν θα υπάρχει κανένα αληθινά εμπορικό φιλμ που να μπορέσει να φέρει τον κόσμο πίσω στις αίθουσες.

Όπως αναφέρει το flix.gr, η πρόσφατη απόφαση να μεταφερθεί η προβολή του πολυαναμενόμενου νέου φιλμ Τζέιμς Μποντ «No Time to Die» με τον Ντάνιελ Κρεγκ για τις 2 Απριλίου του 2021 ήταν ένα αληθινό σοκ για ολόκληρη την αλυσίδα των διανομέων και των αιθουσαρχών σε ολόκληρο τον κόσμο και στη χώρα μας κι όπως φαίνεται ήταν μόνο η αρχή.

Η μία μετά την άλλη, οι μεγάλες εμπορικές κινηματογραφικές παραγωγές όπως το «F9 - Μαχητές των Δρόμων 9» σε σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν (πήγε 28 Μαΐου 2021) αλλάζουν ημερομηνία εξόδου και τώρα ήρθε να προστεθεί και το επίσης πολυαναμενόμενο ριμέικ του «Dune» σε σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ με τον Όσκαρ Άιζακ, τον Τζος Μπρόλιν, την Ζεντάγια, τον Τιμοτέ Σαλαμέ, κ.α. που μεταθέτει την ημερομηνία πρεμιέρας του για την 1η Οκτωβρίου 2021, δηλαδή σ’ έναν ολόκληρο χρόνο από τώρα. Ακόμα το νέο «The Batman» με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον βασικό ρόλο θα το δούμε τελικά στις 4 Μαρτίου του 2022.

Κι έτσι η μόνη αληθινά μαζική ταινία που απομένει στο πρόγραμμα των εξόδων στις αίθουσες ως το τέλος του 2020, είναι το «Wonder Woman 1984» της Πάτι Τζένκινς με την Γκαλ Γκαντότ που για την ώρα γνωρίζουμε πως θα βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα (25/12/2020). Ωστόσο έντονη είναι η αγωνία και η αμφιβολία πολλών σινεφίλ αν πράγματι θα βγει η ταινία την ημερομηνία αυτή λόγω της πανδημίας του covid-19 που δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης, με πολλές κινηματογραφικές αίθουσες στον δυτικό κόσμο και στις ΗΠΑ, σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες να παραμένουν στην πλειοψηφία τους κλειστές ή να υπολειτουργούν.

Τέλος το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν που είδαμε και στην Πάτρα στα τέλη Αυγούστου, έχει φτάσει ως τώρα τα 307,7 εκατ. δολάρια σε διεθνείς εισπράξεις με ωστόσο τα μόλις 45,1 εκατομμύρια να προέρχονται από τις ΗΠΑ. Το φιλόδοξο και εξαιρετικά καλογυρισμένο αυτό φιλμ έμοιαζε στις αρχές του καλοκαιριού ως ο «φάρος» που θα σηματοδοτούσε την στιγμή της αναγέννησης της κινηματογραφικής βιομηχανίας και της συνήθειας να πηγαίνεις σινεμά, αλλά τελικά λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης, δεν το πολυκατάφερε.

Πάντως η απόφαση των στούντιο να κρατήσουν στα ράφια τις ταινίες που όλοι θέλουν να δουν, κάνει τον κόσμο που εξακολουθεί να παίρνει μπερδεμένα μηνύματα για το πόσο επικίνδυνο ή μη είναι το να πηγαίνεις σινεμά, να γίνεται ακόμη πιο διστακτικός στο να μπει σε μια αίθουσα, ειδικά όταν δεν υπάρχει κάτι που να θέλει να δει πραγματικά, γράφει το flix.gr.

Και βέβαια οι αιθουσάρχες βρίσκονται στην άχαρη θέση να προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα σινεμά αλλά χωρίς να έχουν «δυνατές» ταινίες – πόλο έλξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture