Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Αυτοί που πάλεψαν με τον κορωνοϊό

Ηλεία: Αυτοί που πάλεψαν  με τον κορωνοϊό

Η Ηλεία, εξάλλου, ήταν ο πρώτος νομός των πολλών κρουσμάτων τον περασμένο Μάρτιο

Στο δεύτερο «κύμα» του κορωνοϊού,  – όπως χαρακτηρίζεται –  έχουμε περάσει, με τα κρούσματα να είναι ολοένα και αυξανόμενα. Ο νομός Ηλείας μέχρι στιγμής παραμένει… αλώβητος, παρότι στον γειτονικό νομό Αχαΐας, υπάρχει αύξηση   και άρα  είναι μεγαλύτερες και οι πιθανότητες διασποράς του ιού και στην περιοχή μας το επόμενο διάστημα.
Η Ηλεία, εξάλλου, ήταν ο πρώτος νομός των πολλών  κρουσμάτων τον περασμένο Μάρτιο, με τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους, και είχε και τον πρώτο θάνατο στη χώρα.  Σε αυτή την σημερινή, πραγματικά δύσκολη καμπή, έρχονται ξανά στην «επιφάνεια» οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τον πρωτόγνωρο, τον άγνωστο ιό, που έμελλε να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, μέσα από μέτρα προφύλαξης, οδηγίες και συζητήσεις.

«Να παλέψω για την ζωή μου»

Την δική του «μάχη», που κατάφερε να κερδίσει, είχε δώσει ο κ. Νίκος Σπανόπουλος από το Αυγείο, ο οποίος νόσησε έχοντας έρθει σε επαφή με τον αδελφό του, που είχε συμμετάσχει στην οργανωμένη εκδρομή στους Αγίους Τόπους. 15 εφιαλτικές μέρες και νύχτες πέρασε ο κ. Σπανόπουλος σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με τον αδελφό του να δίνει κι αυτός την δική του «μάχη» και την οικογένειά του να αγωνιά.

«Όλα ξεκίνησαν με μερικά δέκατα, γρήγορα όμως η κατάστασή μου άρχισε να επιδεινώνεται. Όταν μου είπαν ότι θα πρέπει να μπω σε ειδικό θάλαμο, είπα στον εαυτό ότι τώρα θα πρέπει να παλέψω για την ζωή μου. Δεν ήξερα αν ήταν μέρα, δεν ήξερα αν ήταν νύχτα. Τίποτα. Ο γιατρός μου, μου έδινε κουράγιο. Οι δικοί μου άνθρωποι πέρασαν πολύ δύσκολες μέρες γεμάτες αγωνία. Δεν το έβαλα κάτω και είπα τώρα θα τα δώσουμε όλα για να το ξεπεράσουμε.

Χρειάζεται προσοχή και τήρηση των μέτρων. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανόπουλος.

«Μια δοκιμασία πίστης»

Δεν πίστεψε ούτε μια στιγμή ότι θα κινδυνέψει η ζωή του, ο Αμαλιαδίτης Ρομ κ. Νίκος Μπατζαλής, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό. Ο κ. Μπατζαλής εκτός από την κατ’ οίκον καραντίνα στην οποία τέθηκε, έπρεπε να αντιμετωπίσει ως έναν βαθμό και τον ρατσισμό, μιας και κατοικεί στην γειτονιά του Παπακαυκά και μια μερίδα συμπολιτών του, θεώρησε ότι ο κορονοϊός θα εξαπλωθεί, κάτι που τελικά δεν συνέβη…

«Επέστρεψα Παρασκευή 13 Μαρτίου από Κωνσταντινούπολη. Επειδή στον νομό μας είμασταν ευαισθητοποιημένοι για τον κορονοιό, λόγω των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους και με τον αείμνηστο καθηγητή, φίλο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, επικοινώνησα μόλις έφτασα στην Ελλάδα με την πνευμονολόγο Θεώνη Γεωργοπούλου.

Μου είπε να παραμείνω επί 14 ημέρες στο σπίτι για να δούμε αν θα έχω κάποιο σύμπτωμα. Περνάει η πρώτη εβδομάδα και 20 Μαρτίου ανεβάζω κάποια δέκατα. Μέχρι 24 Μαρτίου παρουσίαζα δέκατα.

Και αφού ενημέρωσα τηλεφωνικά την Θεώνη, μου είπε να πάω κατευθείαν στο νοσοκομείο Πύργου για να κάνω τεστ και να μου βάλουν ορό, όπως μου είπε και η ίδια δηλαδή.

Μου έβαλαν ορό, πέφτει ο πυρετός και είμαι τρεις μέρες μετά απύρετος. Παράλληλα, έχουν πάρει το δείγμα για το τεστ και Παρασκευή βράδυ, μου ανακοινώνεται ότι τελικά βγήκα θετικός στον κορονοιό…», επεσήμανε ο κ. Μπατζαλής.

Η φόρτιση, στο άκουσμα του αποτελέσματος, ήταν μεγάλη: «Μου κόπηκαν τα πόδια! Η ψυχολογική φόρτιση παίζει μεγάλο ρόλο. Με την συζήτηση που είχα με τους γιατρούς του ΕΟΔΥ, 99,9%, επειδή πρόσεχα με σχολαστικό τρόπο, και πηγαίνοντας Κωνσταντινούπολη και με την επιστροφή μου και στο αεροπλάνο 120 θέσεων είμασταν μέχρι 30 άτομα διασκορπισμένα, ότι «πήρα» το «πήρα» μέσα στο λεωφορείο για την επιστροφή μου στην Αμαλιάδα!

Στο λεωφορείο 50 θέσεων, υπήρχαν 30 οικονομικοί μετανάστες και κάποιοι άλλοι Έλληνες, έβηχαν συνεχώς. Κι εμείς δεν μπορούσαμε να προφυλαχτούμε, με δεδομένο ότι στα λεωφορεία δεν ανοίγουν παράθυρα και ο αέρας από κλιματισμό δεν ανανεώνεται.

Στάθηκα όμως τυχερός ότι για μένα ήταν και έτσι όπως εξελίχθηκε σαν μια μορφή ίωσης. Ευτυχώς και δοξάζω τον Θεό, δεν πέρασα όλα αυτά τα δύσκολα που ακούμε στην τηλεόραση για άλλους συνανθρώπους μας, που άλλοι τα καταφέρνουν και δυστυχώς κάποιοι άλλοι όχι.

Πιστεύω στον Θεό. Πίστευα, λοιπόν, από την πρώτη στιγμή ότι αυτό που περνάω είναι μια δοκιμασία πίστης. Το έχω εκλάβει ως μια δοκιμασία πίστης και επί 14 ημέρες είχα κοντά μου την Καινή Διαθήκη και μια εικόνα του Ταξιάρχη.

Ήμουν βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά. Ένοιωθα δύναμη, ψυχική και σωματική.

Πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα. Ο κίνδυνος όπως διαπιστώνουμε υπάρχει και τα κρούσματα αυξάνονται…».

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις