Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση "Εύξεινη Πόλη" και Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτική Ελλάδας

Συνάντηση "Εύξεινη Πόλη" και Π...

ΔΕΙΤΕ τι συζητήθηκε

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, στα Γραφεία της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας  συνάντηση εργασίας, μεταξύ αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) «Εύξεινη Πόλη» και της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΕΟΕΣ,  πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Δ.Ε.  Αθ. Παπαδόπουλου προς τον Πρόεδρο του Ομίλου,  Γρ. Κωσταντέλλο.

Στη συνάντηση  συμμετείχαν από πλευράς ΕΟΕΣ: Ο Πρόεδρος του Ομίλου και Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης  κ. Γρηγόρης Κωσταντέλλος , ο γενικός γραμματέας του ΕΟΕΣ κ. Μ. Χρηστάκης και ο γενικός Διευθυντής κ. Γ. Παππούς. Παρόντες στη συνάντηση Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας, Αναπληρωτές Δημάρχων και Γενικοί Γραμματείς.

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «Έυξεινη Πόλη» αποτελεί έναν ευρωπαϊκό οργανισμό που στοχεύει στην κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και αγροτική ανάπτυξη των περιοχών, καθώς επίσης και στη διαχείριση έργων εδαφικής συνεργασίας (Διασυνοριακά, Διαπεριφερειακά, Διακρατικά κ.λπ.)

Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο Πρόεδρος του ΕΟΕΣ κ. Κωσταντέλλος αναφέρθηκε, τόσο στο έργο και τις δράσεις που προγραμματίζει και υλοποιεί ο Όμιλος, όσο και στις δυνατότητες συνεργασίας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και κατ’ επέκταση με τους Ο.Τ.Α. της Περιφέρειας.

Ιδιαίτερα τονίστηκαν οι δυνατότητες του φορέα στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, σε κατευθύνσεις και τομείς όπως το περιβάλλον, ο κοινωνικός τομέας και η οικονομία.

Με βάση την τρέχουσα συγκυρία, δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες συνεργασίας με τον ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη» σε κρίσιμους για τη λειτουργία των τοπικών ΟΤΑ  τομείς, μέσω της αξιοποίησης της εμπειρίας του Ομίλου, στη διαχείριση και προσέλκυση ευρωπαϊκών πόρων.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Αθ. Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι ο ΕΟΕΣ, Εύξεινη Πόλη, στοχεύει στη διαπεριφερειακή, διακρατική και διασυνοριακή συνεργασία για τη δημιουργία αειφόρου ανάπτυξης στις περιοχές που καλύπτει το δίκτυο μέσα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Ο ΕΟΕΣ διαθέτει εμπειρία 25 ετών στη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων, έχει διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίησή τους και διατηρεί ένα ιστορικό συνεργασιών με περισσότερους από 800 φορείς όπως Δήμοι, Περιφέρειες και Πανεπιστήμια τόσο εντός όσο και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

                                                   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις