Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Πάτρας - Ανοίγει & το καταφύγιο στα Ψηλαλώνια

Τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο απε...

Θα φιλοξενήσει έκθεση για την περίοδο της κατοχής - Το σαββατοκύριακο θα παιχθεί στο παλαιό Δημοτικό νοσοκομείο το αντιπολεμικό δράμα "Η Μπαλάντα ενός λαού"

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να τιμήσει η Πάτρα τα 76 χρόνια απελευθέρωσής της από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο καταφύγιο κάτω από τα Υψηλά Αλώνια έχουν ολοκληρωθεί και ο χώρος είναι έτοιμος για 1η φορά με την συγκεκριμένη μορφή, να υποδεχθεί του πολίτες, με τις μνήμες να παραμένουν ζωντανές.

Οι 3ήμερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ξεκινούν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, στις 8.30 το βράδυ, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη, με την πραγματοποίηση συναυλίας από το συγκρότημα «Της γης Ανάσα».

Στον ίδιο χώρο στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου 2020, θα προβληθεί η ταινία  «Η μπαλάντα ενός λαού» σε σκηνοθεσία Κόνραντ Βολφ, παραγωγής του 1959 που έχει τιμηθεί με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ των Κανών.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων , στον τόπο εκτέλεσης των αγωνιστών της αντίστασης, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια  θα ανοίξει τις πύλες της η έκθεση αρχειακού και επετειακού υλικού, στο χώρο του καταφυγίου. Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, το Ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, τις εκδόσεις “Σύγχρονη Εποχή” καθώς και από το Αρχείο της Δημοτικής Πινακοθήκης, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Δήμου Πατρέων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης εκτός ωραρίου κατόπιν συνεννόησης.

Μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τα ντοκουμέντα που παρατίθενται, γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν πλευρές από την ιστορία της πόλης, κατά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση.

Στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής 4/10, στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη θα επαναπροβληθεί  από την ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου η ταινία «Η μπαλάντα ενός λαού».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20.30 Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Συναυλία με το σχήμα «Της γης Ανάσα»

ΣΑΒΒΑΤΟ  3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20.30 Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Προβολή ταινίας « Η μπαλάντα ενός λαού».

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

10.30 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων - Κατάθεση Στεφάνων στον τόπο εκτέλεσης των αγωνιστών της αντίστασης.

* Στη συνέχεια θ’ ανοίξει τις πύλες της η έκθεση αρχειακού και επετειακού υλικού,  στο καταφύγιο κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

20.30 Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Προβολή της ταινίας « Η μπαλάντα ενός λαού». Διάρκεια: 92 λεπτά.

Πρόκειται για Γερμανική παραγωγή σε σκηνοθεσία Κόνραντ Βολφ με τους: Σάσα Κρουσάρσκα, Γιούργκεν Φρόριεπ.

Σύμφωνα με το στόρι του αντιπολεμικού αυτού δραματικού φιλμ, σε ένα βουλγαρικό στρατόπεδο προσωρινής μετεγκατάστασης Ελληνοεβραίων, στο δρόμο τους προς το Άουσβιτς, ένας Γερμανός αξιωματικός ερωτεύεται μια κρατούμενη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture