Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Στα 39 έτη ο μέρος όρος των κρουσμάτων- «Μάχη» στις εντατικές

Κορωνοϊός: Στα 39 έτη ο μέρος όρος των κ...

Τι λένε οι αριθμοί

To δεύτερο κύμα κορονοϊού είναι σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας και οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ιός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, οι φόβοι των Αρχών αλλά και των υγειονομικών επιβεβαιώθηκαν, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα μας ανήκει στην ηλιακή ομάδα 18-39, με ποσοστό 43,7%.

Συγκεκριμένα, 7.171 συμπολίτες μας, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, είναι κάτω των 40 ετών, αποδεικνύοντας γιατί τα μέτρα είναι τόσο στοχευμένα ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού από τις συγκεκριμένες ηλικίες. Aκολουθεί με ποσοστό 36,9% η ηλικιακή ομάδα 40-64 έτη.

Kατέληξε 39χρονη στο «Λαϊκό» - «Μάχη» στις εντατικές
Ανησυχία προκαλεί λοιπόν η εκτεταμένη πλέον διασπορά του κορονοϊού και σε νεαρές ηλικίες. Τρεις νέοι άνθρωποι ηλικίας από 25-40 ετών βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ το απόγευμα της Κυριακής, 27 Σεπτεμβρίου, μία 39χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο έχασε τη μάχη. «To 40% των διασωληνωμένων είναι κάτω των 65 ετών, γύρω στα 50 είναι μεγάλο το ποσοστό» είπε στο Open TV ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 25χρονου από την Τήνο, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος πλέον στο Ασκληπιείο. «Επειδή επιδεινώθηκε η κατάστασή του αναγκαστήκαμε να το διασωληνώσουμε αλλά σήμερα η εικόνα του ήταν καλύτερη» δήλωσε στο Open TV, o Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, αναπληρωτής διοικητής στο Ασκληπιείο. Παράλληλα, στο «Σωτηρία» διασωληνωμένος είναι ένας 37χρονος και στον Ευαγγελισμό ένας 40χρονος, ενώ «μάχη» δίνει στο «Αττικόν», προκειμένου να μείνει εκτός διασωλήνωσης, ένας 37χρονος.

Σε κρίσιμη κατάσταση 25χρονος από την Τήνο
Κρίσιμη αλλά και σταθερή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η κατάσταση του 25χρονου που μεταφέρθηκε το Σάββατο με αεροδιακομιδή από την Τήνο στην Αθήνα, έχοντας διαγνωσθεί με κορονοϊό.  Όπως μετέδωσε το OPEN TV, o νεαρός παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου της Βούλας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αναπνευστική του λειτουργία είναι ελαφρώς βελτιούμενη.

Οι γιατροί, από την πλευρά τους, τονίζουν πως πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, θέλοντας να καταδείξουν τη σοβαρότητα του ιού. Να σημειωθεί ότι ο 25χρονος βρέθηκε διασωληνωμένος μέσα σε πέντε ημέρες από τη στιγμή που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα. 

Η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ
Σε 218 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ενώ ακόμη 3 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 68. Από τα 218 νέα κρούσματα, τα 39 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.444, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Τα 2.825 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.242 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 200 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Tέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 379 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η κατανομή των κρουσμάτων
Όσον αφορά στην κατανομή των κρουσμάτων, η Αττική βρίσκεται σταθερά «στο κόκκινο», αφού από τα 218 νέα κρούσματα τα 118 εντοπίζονται στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Αναλυτικότερα: 

39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
118 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 28 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
5 κρούσματα στη  Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
3 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου
8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
4 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις