Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Επέστρεψε την κλεμμένη οστεοθήκη 5 χρόνια μετά!

Αμαλιάδα: Επέστρεψε την κλεμμένη οστεοθή...

Συγγενής του εκλιπόντος είχε καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων

Νεκροταφείο Φραγκαβίλας, Αύγουστος 2015: Άγνωστος βεβήλωσε οικογενειακό τάφο σπάζοντας την ταφόπλακα και αρπάζοντας την οστεοθήκη του εκλιπόντος το 2005 Φωκίωνα.

Συγγενής του εκλιπόντος είχε καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, ενώ λίγες μέρες αργότερα ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός τέλεσε τρισάγιο στον βεβηλωμένο τάφο. Χθες το απόγευμα 26 Σεπτέμβριου 2020  ο πατήρ Αλέξιος Αναγνωστόπουλος τηλεφωνεί στον γνωστό και φίλο  του Κώστα Ζαφειρίου και του λέει:  « Μια οστεοθήκη με χαραγμένα τα στοιχεία «Φωκίων Ζαφειρίου 28 -2- 2005» βρίσκεται πίσω από το ιερό του ναού της Αγίας Τριάδας του νεκροταφείου Αμαλιάδας…».

Μετά από 5 χρόνια ακριβώς, ο ιερόσυλος ή συγγενείς του επέστρεψαν την οστεοθήκη!

Το χρονικό της υπόθεσης

Το πρωτοφανές περιστατικό για τα αστυνομικά χρονικά της Αμαλιάδος και της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να συνέβη μέσα στον Αύγουστο του 2015, αφού συγγενικά πρόσωπα του νεκρού είχαν επισκεφθεί το νεκροταφείο πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Συγκεκριμένα, εκείνη την Πέμπτη το πρωί η 83χρονη χήρα με τον γιο της πήγαν στο νεκροταφείο Φραγκαβίλλας για να ανάψουν ένα κερί στον οικογενειακό τάφο, όπου το 2012 είχαν τοποθετήσει την οστεοθήκη. Πλησιάζοντας τον τάφο, σοκαρίστηκαν αφού τον είδαν ανοιχτό και η ηλικιωμένη σωριάστηκε λιπόθυμη όταν κατάλαβε ότι από μέσα έλειπε η οστεοθήκη

Πηγή:patrisnews

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις