Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον «χορό» των Ρίχτερ το Άγιο Όρος! Η αντίδραση του μοναχού που προκαλεί αίσθηση- ΒΙΝΤΕΟ

Στον «χορό» των Ρίχτερ το Άγιο Όρος! Η α...

Ο μοναχός ήρεμος συνεχίζει να τρώει το αντίδωρό του

Τουλάχιστον 34 μετασεισμοί, με τον τελευταίο να έχει μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουν καταγραφεί μετά τα 5,2 Ρίχτερ που χτύπησαν τον υποθαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου το οποίο αναστάτωσε τους μοναχούς οι οποίοι τελούσαν αγρυπνία του Τιμίου Σταυρού - το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου, με 13 ημέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο.

Ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Δρ Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στο protothema.gr, εξήγησε πως η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν και μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς.

«Είχαμε έναν προσεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών Ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου και ακολούθησε ένας σεισμός 5,2 Ρίχτερ στις 01:50 τα ξημερώματα. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 34 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 4,2 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 15:22 το μεσημέρι. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, αλλά δεν μας ανησυχεί γιατί η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς», τόνισε συγκεκριμένα

Μπορεί ο σεισμός των 5,2 ρίχτερ να ταρακούνησε για τα καλά Μονές και Σκήτες τους Αγίου Όρους, ωστόσο δεν φαίνεται να ανησύχησε και πολύ τους πατέρες, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις εκκλησίες και προσεύχονταν.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου Καρυές – Άξιον Εστί από την ώρα του σεισμού όπου κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού (το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολογιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο) και την ώρα που πέφτουν σοβάδες και τα λάδια από τα καντήλια λερώνουν το πάτωμα, ο μοναχός ήρεμος συνεχίζει να τρώει το αντίδωρό του μετά την Θεία Κοινωνία και ο εφημέριος συνεχίζει να κοινωνεί κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr μοναχός του Αγίου Όρους καμία ζημιά δεν έχει αναφερθεί μέχρι ώρας: “Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε ακούσει κάτι που να σχετίζεται με ζημιές.

Την ώρα του σεισμού πάντως όλοι οι πατέρες βρίσκονταν στις εκκλησίες. Ήταν αισθητός ο σεισμός, τον καταλάβαμε για τα καλά, αλλά δεν υπήρχε καμία ανησυχία. Κανένας από τους πατέρες δεν εγκατέλειψε το έργο του για να προστατευτεί, όλοι συνεχίσαμε να προσευχόμαστε και να εκκλησιαζόμαστε κανονικά”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις