Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα η τελευταία λειτουργία του π. Γεωργίου Ντάγκα στον καθολικό ιερό ναό

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε...

Διορίστηκε εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα

Σήμερα, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα τέλεσε για τελευταία φορά την θεία λειτουργία ο π. Γεώργιος Ντάγκας, ο οποίος και τοποθετήθηκε εφημέριος στον Καθεδρικό Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα. Δεκάδες πιστοί βρέθηκαν στη λειτουργία για τον αποχαιρετήσουν.

Σε μια πολύ συγκινητική τελετή, οι πιστοί που παραβρέθκαν αποχαιρέτησαν τον ιερέα με αγάπη και συγκίνηση και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία και στη νέα αυτή θέση.

Με μια συγκινητική ανάρτηση, τον αποχαιρέτησε η Αντιπρόεδρος του Άλματος Ζωής, Πάκυ Καραλή:

Σήμερα στον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα τέλεσε για τελευταία φορά την θεία λειτουργία ο π. Γεώργιος Ντάγκας, ο οποίος και τοποθετήθηκε εφημέριος στον Καθεδρικό Καθολικό Ιερό Ναού του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα. Ήταν μια πολύ συγκινητική τελετή. Δεκάδες συμπολίτες τον αποχαιρετησαμε με αγάπη και συγκίνηση και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία και στη νέα αυτή θέση.
Η τάξη, η ησυχία, ο κόσμος όλος φορώντας τις μάσκες του - όλος ομως- οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών, η υποδειγματικη και ευλαβική προσέλευση για την θεία κοινωνία με έκαναν προ στιγμήν να πιστέψω πως ειμαι σε άλλη χώρα... Προτρέπω τους υπεύθυνους και της δικής μας Ορθόδοξη εκκλησίας να παρακολουθήσουν μια τέτοια λειτουργία μήπως και μάθουν κάτι... Όλα είναι θέμα παραδείγματος και εκπαίδευσης. Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά σεβαστε P Giorgos Dagas.... Και Επίσκοπος...

Ο ίδιος ο καθολικός ιερέας είχε ανεβάσει την περασμένη Παρασκευή το εξής, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Αγαπητοί φίλοι,
Ο Αρχιεπίσκοπός μας, π. Σεβαστιανός, με διόρισε εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα. Είναι μια τιμητική προαγωγή αλλά θα πρέπει με λύπη να αποχαιρετήσω και την κοινότητα της Πάτρας, με την οποία είχα δεθεί. Αυτή την Κυριακή θα τελέσω την τελευταία μου λειτουργία στον Αγ. Ανδρέα ως εφημέριος και στη συνέχεια θα αποχαιρετήσω το εκκλησίασμα. Ας παραμείνουμε ενωμένοι στην προσευχή έως ότου μας δίνει ο Κύριος τις ευκαιρίες να ανταμώνουμε κι από κοντά!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις