Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο «Ο ξανακερδισμένος τ(ρ)όπος της λογοτεχνίας» της Αντιγόνης Βλαβιανού

Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο «Ο ξανακερδισ...

Την Παρασκευή 2/10/2020, στις 20:00

Το Δ.Σ. του «Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» συγχαίρει με ανακοίνωση του, θερμά την Καθηγήτρια Αντιγόνη Βλαβιανού για την έκδοση του βιβλίου της «Ο ξανακερδισμένος τ(ρ)όπος της λογοτεχνίας» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης). Η συγγραφέας όπως αναφέρει το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού όπου πρόεδρος είναι ο Γεώργιος Νεκτάριος Λόης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, προβαίνει σε μία ευαίσθητη, από κάθε άποψη, ανάγνωση και ερμηνεία επιλεγμένων λογοτεχνικών κειμένων, τα οποία αξιοποιούν τα διδάγματα της συγκριτικής γραµµατολογίας. Πόνημα, πράγματι, υψηλών ψυχαγωγικών και βαθύτατα παιδαγωγικών στοχεύσεων. 

Η παρουσίαση του βιβλίου της Αντιγόνης Βλαβιανού, καθηγήτριας Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, θα γίνει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 στις 20:00 στο βιβλιοπωλείο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Κωνσταντίνος Μάγνης - Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας Πελοπόννησος και ο Ανδρέας Μήτσου. 

Το «Ι.Ε.Θ.Π – Πάτρας» θα εκπροσωπήσουν ο Γενικός Γραμματέας, υποψήφιος Δρ, Ανδρέας Ζαφειρόπουλος και η δημοσιογράφος – επικοινωνιολόγος κα. Χριστίνα Βάγγαλη.

*Η Αντιγόνη Βλαβιανού είναι πτυχιούχος Γαλλικής & Ελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και διδάκτωρ Γενικής & Συγκριτικής Γραμματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris III). Με ειδίκευση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δίδαξε επί σειρά ετών Νεοελληνική Λογοτεχνία με συγκριτικές προεκτάσεις στο Κέντρο εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας (Ντιζόν Γαλλίας).

Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) & Γενική Γραμματέας στο ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής & Συγκριτικής Γραμματολογίας (ΕΕΓΣΓ). Ο κύριος όγκος του συγγραφικού και ερευνητικού έργου της εστιάζεται στη συγκριτική μελέτη της Ευρωπαϊκής Γραμματείας (19ος-21ος αι.), στον αστικό χώρο στην πεζογραφία, στις ειδολογικές εκδοχές του διηγήματος και στις μεταμορφώσεις του αυτοβιογραφικού λόγου. Το 2017 τιμήθηκε από το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας με τη διάκριση του Ιππότη του Τάγματος του ακαδημαϊκού Φοίνικα.

Έχει επιμεληθεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Νέα Εστία» αφιερώματα στον Μένη Κουμανταρέα, στον Ζαν Κοκτώ - Ένας αιρετικός ηνίοχος της ευρωπαϊκής τέχνης, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture